Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over IZA? Op deze pagina vindt u per rubriek een overzicht van de veelgestelde vragen. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Betalen en betalingsregeling

Het duurt ongeveer 7 dagen voordat een betaling in ons systeem is verwerkt. Het kan dus zijn dat u een factuur nog ziet openstaan in Mijn IZA terwijl u al hebt betaald.​

U kunt in Mijn IZA een betalingsregeling aanvragen voor de facturen die u op dat moment hebt openstaan. Wilt u meer weten? Bijvoorbeeld over de voorwaarden voor een betalingsregeling. Kijk dan op de pagina Betalingsregeling.

U kunt een betalingsregeling aanvragen voor de facturen die u op dat moment hebt openstaan. Bijvoorbeeld voor uw zorgpremie. Maar ook voor facturen voor uw eigen risico of eigen bijdrage kunt u een betalingsregeling aanvragen. Meer weten? Bijvoorbeeld over de voorwaarden voor een betalingsregeling? Kijk dan op de pagina Betalingsregeling

Betaalt u een termijn van de betalingsregeling niet op tijd? Dan vervalt de betalingsregeling. U betaalt uw facturen dus niet meer in termijnen. Uw openstaande facturen krijgen de status die ze hadden voordat u de betalingsregeling aanvroeg. Op de pagina Betalingsachterstand leest u wat er gebeurt als u niet op tijd betaalt.

Het is mogelijk om een betalingsregeling af te spreken, ook als u uw eigen risico en/of eigen bijdrage met een automatische incasso betaalt. Het kost enige tijd om uw automatische incasso te stoppen. Nadat het van uw bankrekening is afgeschreven, vraagt u dit bedrag terug bij uw bank. Zodra het geld is teruggeboekt op uw rekening kunt u via Mijn IZA een betalingsregeling aanvragen.