Zorg vinden en regelen

Als u zorg nodig heeft, valt het soms niet mee om alles te vinden en te regelen. Wij willen u daar graag bij helpen en het zo gemakkelijk mogelijk maken. Met informatie, antwoord op vragen, handige stappenplannen, eenvoudig digitaal aanvragen of een persoonlijk gesprek met een zorgadviseur.

Zelf regelen

 • Persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen

  Een pgb is een bedrag waarmee u zelf uw zorg kunt regelen. Niet iedereen heeft hier recht op. Kijk of u een pgb kunt aanvragen en hoe u dit moet doen. 

 • Thuiszorg regelen

  Thuiszorg noemen we ook wel wijkverpleging. Een verpleegkundige of verzorgende komt dan bij u aan huis. Zo kunt u langer thuis blijven wonen. Dus woont u zelfstandig thuis en heeft u af en toe hulp nodig? Dan kunt u thuiszorg aanvragen. Hoe regelt u dit?

 • Vind uw zorgverlener in de Zorgzoeker

  In de Zorgzoeker kunt u snel en gemakkelijk zien welke zorgverlener bij u in de buurt zit. U vindt hier alle zorgverleners waarmee wij afspraken hebben. 

 • Zorgadvies & wachtlijstbemiddeling

  Onze zorgadviseurs helpen wanneer u bijvoorbeeld op een wachtlijst staat, een second opinion wilt, of te maken krijgt met langdurige zorg.

 • Kind dat extra zorg nodig heeft

  Uw kind heeft extra zorg nodig omdat het bijvoorbeeld een beperking heeft. U kunt dat op veel manieren regelen. Via de gemeente, via het zorgkantoor en via ons, uw zorgverzekeraar. Dat is fijn maar ook best ingewikkeld. We hebben het zo goed mogelijk voor u op een rijtje gezet. Kijk waar u wat kunt aanvragen. Wij helpen u!

 • Hulp bij mantelzorg

  U kiest er niet altijd zelf voor om mantelzorger te zijn. Uw kind of partner wordt ziek of een familielid heeft hulp nodig om thuis te kunnen blijven wonen. Dat kan best zwaar zijn. En dan is het fijn als iemand wat taken overneemt. Dat heet vervangende mantelzorg. 

 • Zorg (telefonisch) voor een ander regelen

  Als u de zorg voor iemand anders wil regelen, heeft u daarvoor toestemming nodig. Die kunt u eenvoudig aanvragen. Soms is het ook handig als u als hoofdverzekerde het zorgverbruik van uw medeverzekerde kunt inzien. De medeverzekerde kan u hiervoor machtigen via Mijn IZA.

 • Dag en nacht blijvende zorg nodig (langdurige zorg)

  Heeft u of uw naaste 24 uur per dag veel zorg en ondersteuning nodig? Dan kunt u kijken of u die zorg kunt aanvragen. Dit heet langdurige zorg en valt onder het zorgkantoor.

 • Zorg in de laatste levensfase

  Wordt u of uw naaste niet meer beter? Dan heeft u in deze laatste levensfase mogelijk zorg nodig. We noemen dit terminale of palliatieve zorg. Deze zorg kunt u thuis of in een speciale instelling krijgen. Wat zijn de mogelijkheden en hoe gaat het in z’n werk?

Zorgadvies van IZA

Persoonlijk zorgadvies nodig?

Onze zorgadviseurs helpen wanneer u bijvoorbeeld op een wachtlijst staat, een second opinion wilt, of te maken krijgt met langdurige zorg.