De online apotheek

De online apotheek. Eigenlijk spreekt het voor zich. Een apotheek alleen dan online. Zo kunt u alles voor uw medicijnen regelen via aan handige app. Op het moment dat het u uitkomt. Wel zo makkelijk toch?

 

Wat kan de online apotheek voor u betekenen?

Uw medicijnen online regelen. Dat is even wennen. Maar misschien past het juist heel goed bij uw situatie. Bekijk wat de online apotheek voor u kan betekenen:

 • Uw medicijnen gratis thuisbezorgd
 • Alles voor uw medicijnen in 1 app
 • Vertrouwd vanuit huis
 • Lagere kosten - als u nog niet door uw eigen risico heen bent
 • Overstapservice: de online apotheek regelt alles voor u

Wij werken samen met 2 online apotheken: Nationale Apotheek en MedApp. Kies welke online apotheek het beste bij u past. Meld u aan en stap eenvoudig over met de overstapservice. De online apotheek regelt alles voor u. 

 
Hoe werkt de online apotheek?
Misschien heeft u nog vragen over de online apotheek? We leggen u graag uit hoe de online apotheek werkt en wat die voor u kan betekenen. 

 • U heeft de vrije keuze naar welke apotheek u gaat. Uw huisarts kan de recepten naar elke apotheek sturen. Ook naar een online apotheek. Als het nodig is overleggen de huisarts en online apotheek met elkaar over uw medicijnen. En natuurlijk kan uw huisarts ook altijd contact opnemen met de apotheker of assistent(e) van de online apotheek. 
 • De online apotheek is een complete apotheek die alle medicijnen levert die een openbare apotheek ook kan leveren. Dus bijvoorbeeld ook spoedmedicatie, medicijnrollen en medicijnen die gekoeld moeten worden. En goed om te weten: bij de online apotheek kunt u hetzelfde merk medicijnen blijven gebruiken. 
 • Via de app kunt u gemakkelijk (herhaal)medicijnen bestellen. Ook kunt u gebruik maken van de slimme herhaalservice. Bij deze service houdt de online apotheek uw voorraad in de gaten. Ongeveer 10 dagen voordat uw medicijnen op zijn, ontvangt u een bericht van de online apotheek. U geeft dan zelf aan of u de nieuwe voorraad medicijnen nodig heeft.

 • De online apotheek bezorgt standaard uw medicijnen gratis thuis. Uw medicijnen worden bezorgd wanneer en hoe u dat prettig vindt. Als dat nodig is ook met spoed. En bent u bijvoorbeeld voor werk of vakantie ergens anders in Nederland? Dan bezorgt de online apotheek gewoon daar. Komt het bezorgmoment niet goed uit? Dan past u dit aan in de app. Met de track & trace code kunt u altijd uw bestelling volgen.
 • Als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw medicijnen dan staat er een apotheker of apothekersassistentie(te) voor u klaar. Via de chat, mail of telefoon. En de online apotheek kent ruimte bereikbaarheidstijden. Zo kunt u contact opnemen wanneer en waar u dat prettig vindt.
 • Hoe zit dat met de lagere kosten. En wat merk ik daar precies van? Per medicijn dat u afneemt van de apotheek betaalt u terhandstellingskosten. U betaalt dit bedrag voor de service van de apotheek. Deze kosten zijn bij de online apotheek lager dan bij de apotheek die u gewend bent. Deze kosten gaan van uw eigen risico af. Met lagere terhandstellingskosten verbruikt u dus minder snel uw eigen risico. Hoeveel u bespaart ligt ook hoeveel medicijnen u gebruikt en de hoogte van uw eigen risico.
 • Bij Coöperatie VGZ werken we samen met onze partners aan vernieuwende oplossingen voor gezondheid en zorg. Door slim om te gaan met digitale mogelijkheden bieden we u gemak én houden we zorg toegankelijk en betaalbaar.

Stap makkelijk over met de gratis overstapservice

Overstappen is heel makkelijk. U hoeft u alleen aan te melden bij de online apotheek naar keuze. En de online apotheek regelt de rest. Wel zo makkelijk toch?

 1. Kies hieronder de online apotheek die bij u past

  Wij werken samen met 2 online apotheken: MedApp en Nationale Apotheek. Goed om te weten: bij de online apotheek kun je hetzelfde merk medicijnen blijven gebruiken. 
 2. Meld u aan via de website of app van de online apotheek

  Bij uw aanmelding maakt u automatisch gebruik van de gratis overstapservice. Hier hoef u verder niets voor te doen. 
 3. De online apotheek neemt contact met u op

  Tijdens dit gesprek worden eventuele vragen beantwoord. Wilt u uw hele gezin aanmelden? Dat kan u tijdens dit gesprek aangeven.
 4. De online apotheek regelt wat nodig is met uw huisarts en apotheek

  • De online apotheek vraagt uw recepten op bij uw huisarts of andere voorschrijver
  • De online apotheek informeert uw huidige apotheek en huisarts dat u bent overgestapt
 5. Geregeld! Uw medicijnen worden gratis thuisbezorgd

  Heeft u vragen of zijn er onzekerheden? U kan altijd terecht bij de online apotheek. Zij helpen u graag!