Daarom IZA zorgverzekering

Als je zorg nodig hebt, wil je zeker weten dat je deze zorg kunt krijgen. En dat je kunt vertrouwen op je zorgverzekering. Gelukkig is IZA al meer dan 70 jaar dé zorgverzekeraar voor iedereen in de publieke sector. Zoals medewerkers bij de gemeente of het waterschap.


Én sinds 2004 is IZA onderdeel van Coöperatie VGZ. Daardoor kun jij als IZA-verzekerde profiteren van de voordelen die Coöperatie VGZ biedt. Zoals services die je helpen gezonder leven net wat makkelijker te maken. En zorgvernieuwingen zodat jij nu en in de toekomst kunt rekenen op de best passende zorg. Want jou helpen met gezondheid en zorg, dat staat bij IZA en Coöperatie VGZ voorop.

De voordelen van IZA voor werknemers

  • Je kunt kiezen uit een uitgebreid verzekeringsaanbod en gebruikmaken van allerlei hulpmiddelen van IZA.
  • Je hebt inzicht in wat je aan zorg hebt gebruikt. Dit kun je op ieder moment online bekijken in Mijn IZA.
  • IZA is onderdeel van Coöperatie VGZ, hierdoor kun je van veel verschillende services gebruik maken. Denk aan Gezond Leven met tips over gezonder eten en meer bewegen. Of de VGZ Mindfulness Coach app en de VGZ Soepel en Sterk Coach.
  • De IZA app: jouw digitale assistent. In de IZA app vind je alle handige services rondom gezondheid en zorg.
  • 20% collectiviteitskorting op de aanvullende verzekering voor het hele gezin. De IZA zorgverzekering gaat altijd gepaard met een bijdrage van je werkgever.
  • Wij gaan voor een persoonlijke benadering. Heb je zorg nodig? Dan helpen we je bij het vinden van de best passende zorg.

IZA voor werkgevers

Als onderdeel van Coöperatie VGZ, zijn wij een van de grootste zorgverzekeraars. Daarnaast zeggen we wat we doen en doen we wat we zeggen. Onze dienstverlening passen we continu aan aan de wensen van werkgevers en werknemers. We kennen de sector immers al heel wat jaren! IZA-verzekerden zijn tevreden over de premies, maar ook over de duidelijkheid van (schriftelijke) informatie, service en onze klantvriendelijkheid. Zo blijkt uit onafhankelijk klantonderzoek.

Keuzevrijheid door transparantie

Je wilt zoveel mogelijk zelf de regie voeren over jouw gezondheid. En de mogelijkheid hebben om zelf een (zorg)keuze te maken die past bij je situatie en levensstijl. Dat begrijpt IZA. Daarom kun je kiezen uit een uitgebreid verzekeringsaanbod. Tegelijk neemt de vraag naar zorg toe en de zorgkosten stijgen. IZA werkt daarom met gecontracteerde zorgverleners. Nu en in de komende jaren blijven wij actief werken aan een efficiënte inrichting van de zorg. Dit doen wij samen met patiëntenorganisaties, zorgverleners en overheid. Zodat we goede zorg kunnen blijven garanderen.

 

Meer over Coöperatie VGZ

IZA is dus onderdeel van Coöperatie VGZ. Dat betekent dat je bij IZA een goede verzekering hebt, met de goede service van VGZ. Als coöperatie zonder winstoogmerk is VGZ er om heel Nederland te helpen. Met gezondheid én zorg. Dat doet VGZ samen met artsen, mantelzorgers, de overheid en onze leden. Dus ook met jou. Want met jouw zorgverzekering van IZA ben je ook onderdeel van Coöperatie VGZ. En samen met jou werken we aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg. Hier lees je meer over Coöperatie VGZ. 

Van en voor leden

Coöperatie VGZ is van en voor leden. Dat betekent dat jij ook jouw stem kunt laten horen. Daarvoor hebben we de ledenraad. Een ledenraad zorgt ervoor dat de belangen van leden terug te zien zijn in het beleid en al onze activiteiten. Denk daarbij aan de kwaliteit van zorg en een goede service. Hier lees je meer over de ledenraad. 

Samenwerking VGZ met gemeenten

Het is de maatschappelijke rol van zorgverzekeraars om de zorg samen met partners en zorgverleners beter te maken voor de patiënt tegen lagere kosten. De samenwerking tussen gemeente en zorgverzekeraars speelt daarin een belangrijke rol. Dit is vanwege het gezamenlijke belang bij het gezond houden van burgers en voorkomen van (zwaardere) zorg en hulpvragen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de patiënt tijdig de juiste zorg en/of ondersteuning krijgt.

VGZ werkt vanuit verschillende uitgangspunten samen met gemeenten:

  • Mensen met een lager inkomen: om de zorg voor deze groep toegankelijk en betaalbaar houden. Lees meer
  • IZA: een collectieve zorgverzekering in samenwerking met de gemeente voor werknemers van verschillende gemeenten. Lees meer
  • Regionale samenwerking met gemeenten op basis van Zinnige Zorg Initiatieven: VGZ heeft een aantal regionale ‘leertuinen’ benoemd waarbinnen verschillende thema’s op innovatieve wijze worden opgepakt. De focus bij de leertuinen ligt niet alleen op de samenwerking met gemeenten, maar vooral ook op de samenwerking met zorgverleners. De zorgverzekeraar en gemeente(n) faciliteren de medewerkers in de zorg, zodat zij de ruimte krijgen om nieuwe werkwijzen te ontwikkelen die beter zijn voor patiënten. En de betaalbaarheid van zorg ten goede komen. Lees meer