Over IZA

Elke dag, overal, zetten mensen zich in voor Nederland. U doet dat vanuit de gemeente, de provincie of het waterschap. En natuurlijk wilt u dat er ook voor u wordt gezorgd. IZA doet dit al 64 jaar als dé zorgverzekeraar voor mensen die werken aan Nederland.

Toegankelijke, betaalbare zorg voor iedereen

Wij hechten waarde aan een zorgzame samenleving. Een samenleving waarin mensen letten op de kosten van de zorg, om deze voor iedereen betaalbaar en toegankelijk te houden. Oók voor mensen met een zwakkere gezondheid of met een lager inkomen. IZA stelt u in staat om hier actief aan mee te werken. Met veel informatie over preventie en vergoedingen voor preventieve zorg helpen wij u graag uw gezondheid op peil te houden. Zo is de kans groot dat u minder zorg nodig heeft. Extra aandacht is er ook voor mantelzorgers, zonder wie de zorg een stuk minder betaalbaar zou zijn. IZA biedt mantelzorgers daarom veel ondersteuning om hen tijdelijk te ontlasten van hun zware taak.

Samenwerken met gecontracteerde zorgverleners

De vraag naar zorg neemt toe en de zorgkosten stijgen. IZA werkt daarom met gecontracteerde zorgverleners. Nu en in de komende jaren blijven wij actief werken aan een efficiënte inrichting van de zorg. Dit doen wij samen met patiëntenorganisaties, zorgverleners en overheid. Wilt u weten hoe wij contracten sluiten met zorgverleners?

Keuzevrijheid door transparantie

U wilt zoveel mogelijk zelf de regie voeren over uw gezondheid. En de mogelijkheid hebben om zelf een (zorg)keuze te maken die past bij uw situatie en levensstijl. Dat begrijpt IZA. Daarom kunt u kiezen uit een uitgebreid verzekeringsaanbod. U kunt ook gebruikmaken van allerlei hulpmiddelen van IZA, zoals online zelfmanagementtools, informatie, testen en zorg. Daarnaast heeft u inzicht in wat u aan zorg heeft gebruikt. U kunt dit op ieder moment online bekijken in Mijn IZA.

IZA: geen winstoogmerk, dus een aantrekkelijke premie

IZA werkt zonder winstoogmerk. Daardoor kunt u als medewerker bij een gemeente, provincie of waterschap gebruikmaken van de beste zorg voor een aantrekkelijke premie en gunstige voorwaarden. Ook uw partner en uw kinderen kunt u meeverzekeren. Dat IZA voor betrouwbaarheid en uitstekende service gaat, blijkt ook uit onafhankelijk klantonderzoek. IZA-verzekerden zijn tevreden over de premies, maar ook over de duidelijkheid van (schriftelijke) informatie, service en onze klantvriendelijkheid. En daar zijn we trots op. Want voor ons is het belangrijk dat ú tevreden bent.

IZA voor werkgevers

Wij vormen voor werkgevers een sterke partner. Door onze samenwerking met Coöperatie VGZ, zijn wij een van de grootste spelers op de zorgverzekeringsmarkt. Daarnaast zeggen we wat we doen en doen we wat we zeggen. En omdat we de publieke sector zo goed kennen, weten we precies waaraan werkgevers en werknemers behoefte hebben. Hier passen we onze dienstverlening continu op aan. Zowel werkgevers als verzekerden waarderen dat, zo blijkt steeds weer uit onderzoek.

De meerwaarde van IZA

  • Goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen.
  • Volop keuzevrijheid in aanvullende pakketten en zorgverleners.
  • Geen winstoogmerk, dus een gunstig en verantwoord premiebeleid.

Onderdeel van Coöperatie VGZ

IZA Zorgverzekeraar NV is de verzekeraar die het risico draagt van de IZA Zorgverzekering. IZA is onderdeel van Coöperatie VGZ.

Samenwerking VGZ met gemeenten

Het is de maatschappelijke rol van zorgverzekeraars om de zorg samen met partners en zorgverleners beter te maken voor de patiënt tegen lagere kosten. De samenwerking tussen gemeente en zorgverzekeraars speelt daarin een belangrijke rol. Dit is vanwege het gezamenlijke belang bij het gezond houden van burgers en voorkomen van (zwaardere) zorgen hulpvragen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de patiënt tijdig de juiste zorg en/of ondersteuning krijgt.

VGZ werkt vanuit verschillende uitgangspunten samen met gemeenten:

  • Mensen met een lager inkomen: om de zorg voor deze groep toegankelijk en betaalbaar houden. Lees meer
  • IZA: een collectieve zorgverzekering in samenwerking met de gemeente voor werknemers van verschillende gemeenten. Lees meer
  • Regionale samenwerking met gemeenten op basis Zinnige Zorg Initiatieven: VGZ heeft een aantal regionale ‘leertuinen’ benoemd waarbinnen verschillende thema’s op innovatieve wijze worden opgepakt. De focus bij de leertuinen ligt niet alleen op de samenwerking met gemeenten, maar vooral ook op de samenwerking met zorgverleners. De zorgverzekeraar en gemeente(n) faciliteren de medewerkers in de zorg zodat zij de ruimte krijgen om nieuwe werkwijzen te ontwikkelen die beter zijn voor patiënten en de betaalbaarheid van zorg ten goede komen. Lees meer
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord