Daarom IZA zorgverzekering

In Nederland is veel geregeld voor onder andere inwoners, bedrijven, maatschappelijke instellingen en scholen. Voor velen is dit de normaalste zaak van de wereld. Achter deze vanzelfsprekendheid bevindt zich een wereld van betrokken medewerkers die zich inzetten voor de gemeente, provincie, het waterschap of de brandweer. Elke dag weer staan deze medewerkers klaar om een bijdrage te leveren aan een goed functionerende, duurzame en veilige leefomgeving. Daarom zorgt IZA al bijna 70 jaar voor deze medewerkers en hun gezinsleden. 

IZA voor werkgevers

Wij vormen voor werkgevers een sterke partner. Door onze samenwerking met Coöperatie VGZ, zijn wij een van de grootste spelers op de zorgverzekeringsmarkt. Daarnaast zeggen we wat we doen en doen we wat we zeggen. En omdat we de publieke sector zo goed kennen, weten we precies waaraan werkgevers en werknemers behoefte hebben. Hier passen we onze dienstverlening continu op aan. Zowel werkgevers als verzekerden waarderen dat, zo blijkt steeds weer uit onderzoek.

Gezond werkgeverschap

Bij IZA omarmen we het begrip "Positieve Gezondheid" van de arts-onderzoeker Machteld Huber. Met veel informatie over preventie en vergoedingen voor preventieve zorg helpen wij u graag de gezondheid van uw organisatie te optimaliseren. Zodat uw medewerkers gezond en veerkrachtig zijn en blijven.

De meerwaarde van IZA

 • Goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen.
 • Volop keuzevrijheid in aanvullende pakketten en zorgverleners.
 • Geen winstoogmerk, dus een gunstig en verantwoord premiebeleid.
 • Partner in positieve gezondheid voor uw medewerkers.

IZA: geen winstoogmerk, dus een aantrekkelijke premie

IZA werkt zonder winstoogmerk. Daardoor kunt u als medewerker bij een gemeente, provincie of waterschap gebruikmaken van de beste zorg voor een aantrekkelijke premie en gunstige voorwaarden. Ook uw partner en uw kinderen kunt u meeverzekeren. Dat IZA voor betrouwbaarheid en uitstekende service gaat, blijkt ook uit onafhankelijk klantonderzoek. IZA-verzekerden zijn tevreden over de premies, maar ook over de duidelijkheid van (schriftelijke) informatie, service en onze klantvriendelijkheid. En daar zijn we trots op. Want voor ons is het belangrijk dat ú tevreden bent.

Keuzevrijheid door transparantie

U wilt zoveel mogelijk zelf de regie voeren over uw gezondheid. En de mogelijkheid hebben om zelf een (zorg)keuze te maken die past bij uw situatie en levensstijl. Dat begrijpt IZA. Daarom kunt u kiezen uit een uitgebreid verzekeringsaanbod. U kunt ook gebruikmaken van allerlei hulpmiddelen van IZA, zoals online zelfmanagementtools, informatie, testen en zorg. Daarnaast heeft u inzicht in wat u aan zorg heeft gebruikt. U kunt dit op ieder moment online bekijken in Mijn IZA.

Samenwerken met gecontracteerde zorgverleners

De vraag naar zorg neemt toe en de zorgkosten stijgen. IZA werkt daarom met gecontracteerde zorgverleners. Nu en in de komende jaren blijven wij actief werken aan een efficiënte inrichting van de zorg. Dit doen wij samen met patiëntenorganisaties, zorgverleners en overheid. Wilt u weten hoe wij contracten sluiten met zorgverleners?

Onderdeel van Coöperatie VGZ

IZA is onderdeel van Coöperatie VGZ. Dat betekent dat u bij IZA een goede verzekering hebt, met de goede service van VGZ. Als coöperatie zonder winstoogmerk is VGZ er om heel Nederland te helpen. Mét gezondheid en zorg. Dat doet VGZ samen met artsen, mantelzorgers, Den Haag en onze verzekerden. Dus ook met u. Want met uw zorgverzekering van IZA  bent u ook onderdeel van Coöperatie VGZ. En samen met u werken we aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg.

Van en voor leden

Coöperatie VGZ is van en voor leden. Dat betekent dat u ook uw stem kunt laten horen. Daarvoor hebben we de ledenraad. Een ledenraad zorgt ervoor dat de belangen van leden terug te zien zijn in het beleid en al onze activiteiten. Denk daarbij aan de kwaliteit van zorg en een goede service.

 • Lees meer over de ledenraad
 • Samenwerking VGZ met gemeenten

  Het is de maatschappelijke rol van zorgverzekeraars om de zorg samen met partners en zorgverleners beter te maken voor de patiënt tegen lagere kosten. De samenwerking tussen gemeente en zorgverzekeraars speelt daarin een belangrijke rol. Dit is vanwege het gezamenlijke belang bij het gezond houden van burgers en voorkomen van (zwaardere) zorgen hulpvragen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de patiënt tijdig de juiste zorg en/of ondersteuning krijgt.

  VGZ werkt vanuit verschillende uitgangspunten samen met gemeenten:

  • Mensen met een lager inkomen: om de zorg voor deze groep toegankelijk en betaalbaar houden. Lees meer
  • IZA: een collectieve zorgverzekering in samenwerking met de gemeente voor werknemers van verschillende gemeenten. Lees meer
  • Regionale samenwerking met gemeenten op basis Zinnige Zorg Initiatieven: VGZ heeft een aantal regionale ‘leertuinen’ benoemd waarbinnen verschillende thema’s op innovatieve wijze worden opgepakt. De focus bij de leertuinen ligt niet alleen op de samenwerking met gemeenten, maar vooral ook op de samenwerking met zorgverleners. De zorgverzekeraar en gemeente(n) faciliteren de medewerkers in de zorg zodat zij de ruimte krijgen om nieuwe werkwijzen te ontwikkelen die beter zijn voor patiënten en de betaalbaarheid van zorg ten goede komen. Lees meer