Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over IZA? Op deze pagina vindt u per rubriek een overzicht van de veelgestelde vragen. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Gespreid betalen eigen risico

U kunt gespreid betalen eigen risico aanvragen voor alle verzekerden die voldoen aan de voorwaarden gespreid betalen eigen risico. Bent u verzekeringsnemer en wilt u zelf geen gebruik maken van deze regeling, maar een medeverzekerde op uw polis wel? Dan kunt u gespreid betalen ook alleen voor deze medeverzekerde aanvragen. Betaling van de termijnbedragen loopt wel via de verzekeringsnemer.

Nee, dat kan niet. U kunt gespreid betalen voor het verplichte eigen risico aanvragen tot en met 31 januari. Wel kunt u hierna gebruikmaken van een gewone betalingsregeling voor uw openstaande facturen.

Nee, gespreid betalen kunt u alleen aanvragen voor het verplicht eigen risico.

U kunt zelf de deelname op elk moment beëindigen via Mijn IZA. Dan ontvangt u een eindafrekening. Te veel betaald eigen risico betalen wij dan aan u terug. Als u nog verplicht eigen risico moet betalen, dan betaalt u het resterende bedrag in één keer.

Ja, u kunt dan een betalingsregeling voor openstaande facturen bij ons aanvragen. Zo kunt u uw facturen toch in termijnen betalen.

In februari van het nieuwe jaar krijgt u van ons een eindafrekening. Hierin ziet u precies wat u hebt betaald en hoeveel eigen risico er in rekening is gebracht. Hebt u niet uw volledige eigen risico gebruikt? Dan ontvangt u het verschil in februari automatisch op uw rekening.