Veelgestelde vragen

Hebt u een vraag over IZA? Op deze pagina vindt u per rubriek een overzicht van de veelgestelde vragen. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Zorgpas

U ontvangt uw IZA Zorgpas binnen 2 weken nadat u uw zorgverzekering hebt afgesloten. Op de achterkant van uw zorgpas vindt u uw European Health Insurance Card (EHIC). Uw zorgpas is net zo lang geldig als uw EHIC. U ontvangt een nieuwe zorgpas zodra uw EHIC verloopt.

Het is altijd verstandig wijzigingen snel aan ons door te geven. Als het een wijziging is die betrekking heeft op uw pasje, dan krijgt u van ons een nieuw pasje thuisgestuurd. Adreswijzigingen hoeft u niet aan ons door te geven. Dit doet de gemeente voor u.

Nee, uw papieren polis is uw officiële verzekeringsbewijs, bewaar deze zorgvuldig. Voor uw zorgaanbieder is uw zorgpas voldoende.

Geen probleem, u kunt contact opnemen met onze klantenservice. U krijgt dan gewoon een nieuwe pas van ons. In tussentijd naar een zorgaanbieder? Neem dan uw polis mee.

U kunt de pas vernietigen. De betreffende verzekerde zal zelf een nieuwe zorgpas aanvragen.