Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over IZA? Op deze pagina vindt u per rubriek een overzicht van de veelgestelde vragen. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Zorgpas

Uw IZA Zorgpas wordt binnen 14 dagen na de ingangsdatum van uw polis verstuurd. Op de achterkant van uw zorgpas vindt u uw European Health Insurance Card (EHIC). Uw zorgpas is net zo lang geldig als uw EHIC. U ontvangt een nieuwe zorgpas zodra uw EHIC verloopt.

Het is altijd verstandig wijzigingen snel aan ons door te geven. Als het een wijziging is die betrekking heeft op uw pasje, dan krijgt u van ons een nieuw pasje thuisgestuurd. Adreswijzigingen hoeft u niet aan ons door te geven. Dit doet de gemeente voor u.

Als u naar een zorgaanbieder gaat, kunt u uw zorgpas prima gebruiken als bewijsje dat u bij ons verzekerd bent. U vindt uw zorgpas ook in de IZA Zorg app.

Uw officiële, wettelijke bewijs is uw polisblad, maar dit hebt u bijna nooit nodig. Op uw polisblad staat welke verzekering u hebt afgesloten. Deze informatie vindt u ook in de IZA Zorg app en in Mijn IZA.

Geen probleem, u kunt contact opnemen met onze klantenservice. U krijgt dan gewoon een nieuwe pas van ons. In tussentijd naar een zorgaanbieder? Neem dan uw polis mee.

U kunt de pas vernietigen. De betreffende verzekerde zal zelf een nieuwe zorgpas aanvragen.