Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over IZA? Op deze pagina vindt u per rubriek een overzicht van de veelgestelde vragen. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Uit dienst

Ja, u kunt gewoon bij ons verzekerd blijven. Als u uit dienst gaat, profiteert u nog tot 1 januari van het daarop volgende jaar van collectiviteitskorting. Wij zetten u dan om naar het IZA Tijdelijk Collectief. U hoeft hier niets voor te doen. U ontvangt vanzelf een nieuwe polis van ons.

Op 1 januari van het volgende jaar zetten we uw collectieve zorgverzekering om naar een individuele zorgverzekering. Ook hier hoeft u niets voor te doen. U blijft goed verzekerd, maar de korting vervalt.

Betaalde u de premie via uw salaris? Dan verandert de manier waarop u de premie betaalt. U betaalt de premie nu direct aan ons. Dit kan via automatische incasso of per acceptgiro. Let op: voor betaling per acceptgiro brengen wij € 1,50 per acceptgiro in rekening.

Bekijk alle premies op onze premiepagina. De premies onder ‘Bruto premie’ gelden voor u als u individueel bij ons verzekerd bent. De ‘Netto premie’ betaalt u als u collectief bij ons verzekerd bent.

Nee, dan kan niet. Veranderen van baan is wettelijk geen reden om een zorgverzekering tussentijds te beëindigen. Dit kan per 1 januari van het volgende jaar. Stapt u over naar een werkgever die ook een collectieve zorgverzekering biedt? Dan mag u wel tussentijds overstappen.