Een machtiging is namelijk alleen nodig als u kiest voor een wijkverpleegkundige zonder contract. In onze Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners waar wij afspraken (een contract) mee hebben. Staat de zorgverlener van uw keuze er niet tussen? Vraag dan een machtiging aan.
Heeft u een wijkverpleegkundige niveau 5 gevonden? Dan bekijkt hij of zij bij u thuis welke zorg u nodig heeft. We noemen dit de 'indicatie'. Deze indicatie is nodig om uw zorg vergoed te krijgen.
Wij hebben het zo makkelijk mogelijk voor u gemaakt. Daarom kunt u via Mijn IZA het aanvraagformulier digitaal invullen en opsturen. Controleer goed of u alles heeft ingevuld. Anders kunnen we uw aanvraag niet beoordelen. Vergeet u niet om alle belangrijke documenten toe te voegen?
Wij nemen binnen 10 werkdagen contact met u op. U hoort dan hoe het verder gaat of wat er nog nodig is. Belangrijk: het hangt af van de postvoorkeur die u heeft ingesteld of u onze reactie per post binnenkrijgt of digitaal in Mijn IZA.
Gaat uw aanvraag over de verpleging en verzorging van kinderen tot 18 jaar?
Voeg dan 2 documenten toe:
Gaat de aanvraag van uw machtiging over zorg in de laatste levensfase? Deze zorg wordt ook wel palliatief terminale zorg genoemd. Voeg dan het zorgplan voor deze zorg toe.
De vroegst mogelijke ingangsdatum van een machtiging, is 14 dagen voor de dag dat wij je aanvraag hebben ontvangen.
Een zorgplan is pas geldig als:
Soms lukt het niet om digitaal de aanvraag voor een machtiging te doen. Dat is niet erg. Het is nog steeds mogelijk om een papieren versie van het formulier te printen. Vul het geprinte formulier samen met uw wijkverpleegkundige volledig in en stuur het naar ons op per post:
Machtigingsaanvragen die per post binnenkomen, blijven langer liggen. Dit komt doordat ook onze medewerkers de RIVM-richtlijnen volgen en thuis werken. Excuses hiervoor.