​Camouflagetherapie is een behandeling om littekens, spataderen en huidaandoeningen met kleurafwijkingen minder opvallend te maken. Hebt u littekens, wijnvlekken of pigmentvlekken in uw gezicht en hals? Dan kunt u vanuit uw aanvullende verzekering een vergoeding krijgen voor camouflagetherapie en bijbehorende middelen.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

U krijgt geen vergoeding voor camouflagetherapie vanuit uw basisverzekering.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen

U krijgt vanuit uw aanvullende verzekering een vergoeding voor camouflagetherapie tot u het maximale bedrag hebt bereikt.

Aanvullende verzekering ​Vergoeding
IZA Extra Zorg 1 ​Maximaal € 200 per jaar​
IZA Extra Zorg 2 ​Maximaal € 200 per jaar​
IZA Extra Zorg 3 ​Maximaal € 250 per jaar​
IZA Extra Zorg 4 ​Maximaal € 500 per jaar​
IZA Classic Comfort​ Maximaal € 165 per drie aaneengesloten jaren​

 

Verwijsbrief

U hebt een verwijsbrief nodig van uw huisarts of medisch specialist.

U kunt naar alle aangewezen zorgaanbieders. Met Vergelijk en Kies vindt u de aangewezen huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Zo weet u zeker dat uw zorgaanbieder de zorg mag verlenen. En dat deze voldoet aan onze kwaliteitseisen. Zo moet de schoonheidsspecialist bijvoorbeeld geregistreerd zijn bij de beroepsvereniging ANBOS.

​U krijgt alleen behandelingen van het gezicht en hals vergoed. Voor camouflagetherapie van andere delen van het lichaam krijgt u geen vergoeding.

Niet-aangewezen zorgaanbieder

Gaat u voor camouflagetherapie naar een huidtherapeut of schoonheidsspecialist die wij niet hebben aangewezen? Dan betaalt u de behandeling zelf.

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. U kunt aan deze pagina geen rechten ontlenen. Dit kan alleen aan de verzekeringsvoorwaarden van de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen van IZA. Wij raden u aan om, als u zorg nodig hebt, vooraf de verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. Als een vergoeding per jaar is, is dat per kalenderjaar. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.  

Welk pakket heb ik ook alweer?

Dat ziet u onder 'Verzekering' in de IZA Zorg app.

Meer over de IZA Zorg app Of bekijk uw pakket in Mijn IZA