Verpleging en verzorging via een thuiszorgorganisatie

Wilt u makkelijk en snel verpleging en verzorging thuis regelen? Wij helpen u graag.

 • U kiest zelf een thuiszorgorganisatie die bij u past uit onze selectie thuiszorgorganisaties. Een wijkverpleegkundige van deze thuiszorgorganisatie komt bij u thuis om u te verzorgen. Hij of zij kan u ondersteunen op bijvoorbeeld de volgende punten:

  • Hulp bij het douchen of aankleden
  • Zwachtelen van benen 
  • Aanleggen van een katheter 
  • Verzorging van een wond 

  Wij regelen samen met uw thuiszorgorganisatie alle financiƫle zaken. U heeft hier geen omkijken naar.

Verpleging en verzorging thuis regelen? Volg het stappenplan


 1. Zoek een thuiszorgorganisatie

  In de Zorgzoeker vindt u een overzicht van thuiszorgorganisaties met een contract bij VGZ. Kies een thuiszorgorganisatie bij u in de buurt. Heeft u al een voorkeur? Voer dan de naam van de thuiszorgorganisatie op in het zoekveld.

  Kunt u geen passende thuiszorgorganisatie vinden in de zorgzoeker? Neem contact op met de zorgadviseur.

 2. Bel de thuiszorgorganisatie

  Bel de thuiszorgorganisatie en maak een afspraak voor een eerste gesprek. Dit gesprek vindt meestal plaats bij u thuis en heet een indicatiegesprek. Tijdens dit gesprek bepaalt een wijkverpleegkundige samen met u hoeveel zorg u nodig heeft. 

  Tips voor het gesprek

  • Vraag een familielid of mantelzorger om samen met u bij het gesprek te zijn
  • Geef duidelijk aan welke zorg u nodig heeft en wanneer
  • Houd uw zorgpas en legitimatiebewijs bij de hand
 3. Maak een zorgplan

  Samen met de wijkverpleegkundige maakt u een plan waarin staat welke zorg u wanneer nodig heeft. Dit heet een ‘zorgplan’.

 4. U ontvangt verpleging en verzorging thuis

  Heeft u bovenstaande stappen doorlopen? En heeft u gekozen voor een thuiszorgorganisatie met een contract bij ons? Dan is alles geregeld. U ontvangt direct de zorg die u nodig heeft.

Thuiszorgorganisatie zonder contract

Kiest u voor een thuiszorgorganisatie waarmee wij geen contract hebben? Dan is het belangrijk dat u eerst een aanvraag verpleging en verzorging thuis aanvraagt. Wij bekijken uw aanvraag en laten u weten of u een vergoeding krijgt of niet.

Heeft u tijdens het wachten op onze brief verpleging en verzorging thuis nodig? Maak dan gebruik van een thuiszorgorganisatie met contract totdat u onze brief heeft ontvangen.

Kies een thuiszorgorganisatie die bij u past

U kiest natuurlijk zelf uw thuiszorgorganisatie uit. Kiest u voor een thuiszorgorganisatie zonder contract met ons? Dan zijn er verschillen in uw vergoeding en het aanvraagtraject. 

Thuiszorgorganisatie met contract bij IZA

 • 100% vergoed
  U krijgt de kosten van uw thuiszorg helemaal vergoed.

 • Uw thuiszorgorganisatie regelt alles met ons
  U maakt samen met de thuiszorgorganisatie afspraken over uw verpleging en verzorging in een zorgplan. De thuiszorgorganisatie regelt het verder met ons. 

Thuiszorgorganisatie zonder contract bij IZA

 • Bekijk uw vergoeding
  De vergoeding voor de kosten van uw thuiszorg, hangt af van uw basisverzekering. Bekijk hier uw vergoeding. U declareert zelf de rekening bij ons. De thuiszorgorganisatie kan dat niet meer voor u doen. Wij maken de vergoeding aan u over.

 • U vraagt een machtiging voor verpleging en verzorging aan
  U maakt samen met de thuiszorgorganisatie afspraken over uw verpleging en verzorging in een zorgplan. Daarna vraagt u bij IZA een toewijzing aan met de machtiging verpleging en verzorging.