Als u naar het buitenland gaat is het soms verstandig om u vooraf te laten inenten of medicijnen te nemen om bepaalde (infectie)ziektes te voorkomen.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Vanuit uw basisverzekering krijgt u geen vergoeding voor kosten van reisvaccinaties. 

 
Vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen

In de aanvullende verzekeringen van IZA krijgt u een vergoeding voor noodzakelijke consulten, preventieve reisvaccinaties en/of geneesmiddelen als u naar het buitenland gaat.

Verzekering Vergoeding
IZA Extra Zorg 1 Volledige vergoeding
IZA Extra Zorg 2 Volledige vergoeding
IZA Extra Zorg 3 Volledige vergoeding
IZA Extra Zorg 4 Volledige vergoeding
IZA Classic Comfort Volledige vergoeding

 

U kunt terecht bij Thuisvaccinatie en Reisprik. Deze zorgverleners adviseren en vaccineren u. Dit kan bij u thuis als u dat wilt. De preventieve geneesmiddelen krijgt u thuis bezorgd. Gaat u naar een andere zorgverlener, dan ontvangt u geen vergoeding. 

Toch naar een andere zorgverlener?

Dit kan alleen als:

  • u op een van de Waddeneilanden of in Zeeuws-Vlaanderen woont
  • u een herhaalvaccinatie nodig heeft.
Overgangsregeling

Heeft u in 2018 al een afspraak gemaakt bij een andere zorgverlener? En staat uw afspraak in het eerste kwartaal van 2019 gepland? Dan krijgt u de vaccinaties wel vergoed.

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. U kunt aan deze pagina geen rechten ontlenen. Dit kan alleen aan de verzekeringsvoorwaarden van de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen van IZA. Wij raden u aan om, als u zorg nodig hebt, vooraf de verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. Als een vergoeding per jaar is, is dat per kalenderjaar. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.  

Welk pakket heb ik ook alweer?

Dat ziet u onder 'Verzekering' in de IZA Zorg app.

Meer over de IZA Zorg app Of bekijk uw pakket in Mijn IZA