Uw IZA Zorgverzekering opzeggen


Wat jammer dat u uw verzekering bij ons wilt opzeggen. Daar heeft u vast een goede reden voor. Mogelijk past uw pakket niet meer bij uw huidige situatie. Of betaalde u voor zorg die u niet gebruikt. Wij denken graag met u mee. Doe de gratis verzekeringscheck. Dan vinden we samen een pakket dat beter bij uw situatie past.

Hulp nodig bij uw keuze?

Bel ons voor een verzekeringscheck 088 – 131 16 52. In een persoonlijk gesprek bespreken we samen met u of we u een zorgverzekering kunnen bieden die past bij uw wensen. Doe een verzekeringscheck

Bel 088 – 131 16 52 

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur. U betaalt uw gebruikelijke belkosten. Op 31 december zijn we bereikbaar tot 17.00 uur. Op 1 januari zijn we gesloten.

Een ander pakket?

Misschien past uw verzekering niet meer bij uw situatie. En is een ander pakket aantrekkelijk voor u. Zoals: 

 • Basisverzekering IZA Basis Keuze voor € 114,85*
 • Aanvullende verzekering IZA Aanvullend Instap vanaf € 4,76

Bel ons voor advies op 088 - 131 16 52

*incl. collectiviteitskorting

Korting op uw zorgverzekering

Korting op uw zorgverzekering

Wist u dat u bij IZA korting krijgt op uw zorgverzekering als u zich via uw werkgever verzekerd?

Op uw basisverzekering krijgt u 5% korting. En op uw aanvullende verzekering wel 20%!

Start met Gezond Leven

Gezond Leven

Even stilstaan bij uzelf. Nieuwe energie opdoen. Werken aan uw wendbaarheid en optimisme. Met Gezond Leven van IZA geeft u aandacht aan uzelf. Ga lekker aan de slag met meer dan 20 apps, workshops en andere extra’s.


Wilt u alleen uw aanvullende verzekering beëindigen?

Dit kunt u zelf doen in Mijn IZA.

Partner of kind van uw polis afhalen?

Uw gezinslid wordt automatisch van de polis gehaald als uw gezinslid zelf een eigen verzekering afsluit óf bij iemand anders op de polis wordt gezet.

Heeft u nog een nota om te declareren?

U kunt nog tot 3 jaar na opzegging nota’s declareren.

Wanneer kunt u uw zorgverzekering opzeggen?

Uw opzegging moet uiterlijk 31 december van dit jaar bij ons bekend zijn. Let op: U bent verplicht om vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze gaat vervolgens met terugwerkende kracht in per 1 januari.

Wilt u tussentijds opzeggen?

In sommige situaties kunt u ook tussentijds uw zorgverzekering opzeggen.

 • Bekijk de situaties waarin u tussentijds kunt opzeggen

  Ik ga scheiden

  Gaat u scheiden en staat u als medeverzekerde op de polis van uw partner? Dan mag de hoofdverzekerde u op elk moment van de polis afhalen. U kunt vervolgens zelf bij ons uw zorgverzekering afsluiten. Bel met onze klantenservice via 088 - 131 16 52. Wij nemen graag uw situatie en de mogelijkheden met u door.

  Ik ga wonen, werken of studeren in het buitenland

  Als u in het buitenland gaat wonen, werken of studeren bent u soms verplicht om in Nederland verzekerd te blijven.

  Mijn kind wordt 18 jaar

  Wordt uw kind binnenkort 18 jaar? En wil de 18-jarige zelf hoofdverzekerde worden? Dan kunt u als ouder of verzorger de huidige polis beëindigen. Uw kind kan dan zelf een zorgverzekering afsluiten in de maand nadat het 18 wordt. Advies nodig? Bel dan met 088 - 131 16 52.

  Mijn werksituatie verandert

  Verandert er iets aan uw werksituatie? Dan kunt u in sommige gevallen uw zorgverzekering opzeggen. Wat er mogelijk is, hangt af van uw situatie. De overheid heeft voor iedere situatie regels bepaald. Onze klantenservice neemt graag uw situatie en uw mogelijkheden met u door. Belt u daarom met 088 - 131 16 52.

  IZA wijzigt de verzekeringsvoorwaarden in mijn nadeel

  Het kan voorkomen dat IZA de voorwaarden van de zorgverzekering moet wijzigen, of de hoogte van de premie. Dit kan midden in een kalenderjaar gebeuren. Is dit in uw nadeel? Dan mag u uw zorgverzekering opzeggen vanaf de dag dat de wijziging ingaat tot één maand na de wijzigingsdatum. Bel met onze klantenservice op 088 - 131 16 52. Wij helpen u graag.

Wilt u opzeggen omdat uw situatie verandert?

Wilt u om een andere reden opzeggen?

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Akkoord
Weigeren