Veranderen van baan en uw zorgverzekering

U vindt hieronder verschillende situaties bij verandering van baan. Kies uw eigen situatie. En lees wat dit betekent voor uw zorgverzekering.

Mijn eerste baan

Wat geldt voor u?

 • Gefeliciteerd met uw baan! U kunt meteen meedoen met de collectieve zorgverzekering van uw werkgever. U profiteert dan van veel collectieve voordelen. Regel het binnen 30 dagen na de start van uw baan.
 • Gefeliciteerd met uw baan! U kunt vanaf 1 januari meedoen met de collectieve zorgverzekering van uw werkgever. U profiteert dan van veel collectieve voordelen. Meldt u aan tussen 12 november en 31 december bij IZA. Tot dan!

Een nieuwe baan

Wat geldt voor u?

 • Dat is makkelijk: U kunt meteen overstappen naar de collectieve zorgverzekering via uw nieuwe werkgever. Wijzig uw collectieve zorgverzekering binnen 30 dagen na de start van uw nieuwe baan.

  Log als hoofdverzekerde in op Mijn IZA en geef daar de wijziging van de collectieve zorgverzekering aan ons door. U heeft hiervoor het collectiviteitsnummer van uw nieuwe werkgever nodig. De wijziging gaat in op de eerste dag van uw nieuwe baan.

 • Goed nieuws! U kunt bij uw nieuwe werkgever direct meedoen met de collectieve zorgverzekering van IZA. U profiteert dan meteen van alle voordelen.

  Meldt u aan binnen 30 dagen nadat u begonnen bent bij uw nieuwe werkgever. Wij zeggen uw oude zorgverzekering voor u op. Wel zo makkelijk!

 • U hoeft zelf niets te doen. Uw oude werkgever meldt u af voor de collectieve zorgverzekering.

  Wij zorgen dat u voor zorg verzekerd blijft. U ontvangt van ons vanzelf een polis van een individuele zorgverzekering. Uw collectiviteitskorting op de premie houdt u dan tot 1 januari van het volgende kalenderjaar.

  U kunt ons ook bellen voor andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor een andere zorgverzekering die net zoals de IZA zorgverzekering wordt uitgevoerd door Coöperatie VGZ. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

 • U kunt elk jaar van 12 november tot en met 31 december opnieuw een keuze maken voor uw zorgverzekering. Maar u hoeft niets te doen. U kunt uw zorgverzekering bij IZA houden. Uw collectiviteitskorting op de premie houdt u dan tot 1 januari van het volgende kalenderjaar.

Mijn baan stopt

 • Als u uit dienst bent, meldt uw werkgever u af voor de collectieve zorgverzekering. Maar wij zorgen dat u voor zorg verzekerd blijft. U ontvangt van ons vanzelf een individuele zorgverzekering. Uw collectiviteitskorting op de premie houdt u tot 1 januari van het volgende kalenderjaar.

  U hoeft dus niets te doen. En hopelijk vindt u snel een andere baan.

 • Lekker! En u kunt samen met uw eventuele gezinsleden blijven profiteren van de voordelen van de collectieve zorgverzekering. De zorgverzekering van u en uw gezinsleden wordt omgezet naar een zorgverzekering voor post-actieve IZA-verzekerden.

  Bel ons even om dit te regelen.