Uw IZA zorgverzekering 2025

Bent u benieuwd naar de zorgverzekering van 2025? Dan zit u
hier goed. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het
nieuws over de zorgverzekering van 2025. Bijvoorbeeld wat er
in de basisverzekering zit. En de hoogte van het eigen risico.
Maar ook wat de overheid bepaalt over de zorgverzekering.

Veranderingen Prinsjesdag

De overheid bepaalt de meeste veranderingen in de zorgverzekering. Deze maakt zij op Prinsjesdag bekend. Bijvoorbeeld:

 • De basisverzekering
  De overheid stelt vast wat er vergoed wordt vanuit basisverzekering. Er kunnen behandelingen of medicijnen bij komen. Of eruit gaan. 
 • Het eigen risico
  De overheid kiest de hoogte van het verplicht eigen risico voor iedereen van 18 jaar en ouder. Lees meer over het eigen risico en hoe het werkt.
 • De zorgtoeslag
  De zorgtoeslag is er voor mensen die moeite hebben hun zorgverzekering te betalen. Bijvoorbeeld studenten en mensen met een uitkering. Elk jaar bepaalt de overheid de hoogte van de zorgtoeslag. Lees meer over de zorgtoeslag en hoe u die aanvraagt.
 • De rekenpremie
  De overheid maakt elk jaar de rekenpremie voor de basisverzekering bekend. De rekenpremie is niet hetzelfde als de premie die u betaalt. Want die bepaalt elke zorgverzekeraar zelf, op basis van de rekenpremie. De premies maken de zorgverzekeraars uiterlijk 12 november bekend. We vertellen u graag meer over hoe de premie tot stand komt.
Natuurlijk doen we er alles aan om uw premie zo laag mogelijk te houden. Daar kunt u op rekenen. IZA is namelijk onderdeel van Coöperatie VGZ. En als coöperatie hebben wij geen winstoogmerk. We maken uw premie voor 2025 uiterlijk op 12 november 2024 bekend. U krijgt dan ook uw polis voor 2025.

Belangrijke momenten voor de zorgverzekering van 2025

17 september 2024 - Op dinsdag 17 september maakt de overheid, tijdens Prinsjesdag, de plannen voor 2025 bekend. Ook de plannen voor de zorgverzekering van 2025.

12 november 2024
 - U hoort uiterlijk 12 november van ons wat de premie voor 2025 is. Wij sturen u een e-mail of brief met informatie over uw polis voor 2025. En wat er verandert in de zorgverzekering van 2025.

31 december 2024 - Wilt u uw zorgverzekering opzeggen? Dan kan dit tot en met 31 december.

31 januari 2025 - U kunt tot en met deze datum uw basis- en aanvullende verzekering wijzigen. Heeft u uw zorgverzekering bij uw oude zorgverzekeraar opgezegd? Dan kunt u tot en met deze datum een nieuwe zorgverzekering bij ons afsluiten.

Betaal uw eigen risico in delen

Denkt u dat u het eigen risico in 2025 helemaal gaat gebruiken? Dan kunt u bij ons het eigen risico in delen betalen. Wilt u delen betalen? Geef dat dan uiterlijk 31 januari aan ons door.

De IZA zorgverzekeringen 

Werkt u bij een gemeente, provincie, waterschap of brandweer? U staat klaar voor anderen. En IZA staat klaar voor u. Met onze collectieve basis-, aanvullende en tandverzekeringen.

Basisverzekering 2021 Basisverzekering

U wilt natuurlijk altijd bij uw huisarts, apotheek of ziekenhuis terecht kunnen. Maar u wilt niet meer betalen dan nodig. Dan is een basisverzekering van IZA iets voor u. U heeft keuze uit 3 basisverzekeringen.

Aanvullende verzekeringen 2021 Aanvullende verzekering

Niet alle zorg zit in de basisverzekering. Wilt u toch verzekerd zijn voor die zorgkosten die de basisverzekering niet dekt? Verzeker u dan ook aanvullend.

Tand Tandartsverzekering

Tandartskosten kunnen maar zo hoog oplopen. Maar als uw gebit u lief is, wilt u wel geregeld naar de tandarts. Bij IZA heeft u keuze uit 3 tandpakketten. Afhankelijk van wat u verwacht aan tandartskosten kiest u het pakket dat bij u past.

De services van IZA voor u

Bij IZA krijgt u ook in 2025 meer dan alleen goede zorgverzekeringen. Wij bieden allerlei extra's. Om u te helpen gezond & fit te blijven. En om het u gemakkelijk te maken. Gewoon gratis.

Gezond leven met IZA

Wilt gezond & fit blijven? U bent goed bezig! Het Gezond Leven Platform helpt u. Met (gratis) workshops, trainingen en apps die het verschil maken. Start vandaag nog!

Gratis Mindfulness app

Wilt u beter omgaan met stress en zelfbewuster worden? Dan is onze app Mindfulness coach iets voor u. Gratis, ook als u niet bij ons verzekerd bent. 

De IZA Zorg App

 • Services voor gezondheid en zorg
 • Compleet overzicht van uw verbruikte zorg
 • Binnen 1 minuut declareren
 • Check uw vergoeding per zorgsoort 
 • Altijd uw digitale zorgpas bij de hand