Uw IZA zorgverzekering 2024

Bent u benieuwd naar de zorgverzekering van 2024? Dan zit u
hier goed. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het
nieuws over de zorgverzekering van 2024. Bijvoorbeeld wat er
in de basisverzekering zit. En de hoogte van het eigen risico.
Maar ook wat de overheid bepaalt over de zorgverzekering.

Veranderingen Prinsjesdag

De overheid bepaalt de meeste veranderingen in de zorgverzekering. Deze zijn op Prinsjesdag bekend gemaakt. Hier leest u wat de overheid bepaalt en wat er verandert in 2024:

 • De basisverzekering
  De overheid bepaalt wat er vergoed wordt vanuit basisverzekering. Dit zijn de opvallendste veranderingen:
  • Herstel na corona
   De vergoeding voor herstel na corona blijft ook in 2024 in de zorgverzekering. Lees meer over herstel na corona.
  • Valpreventie
   Een val is niet altijd te voorkomen. Met een speciaal beweegprogramma kunt u deze kans wel verkleinen. In 2024 wordt er in sommige gevallen 1 beweegprogramma vergoed.
 • Het eigen risico
  Het verplicht eigen risico blijft in 2024 € 385 voor iedereen van 18 jaar en ouder.
 • De zorgtoeslag
  De zorgtoeslag gaat in 2024 omlaag. De maximale zorgtoeslag wordt € 127 per maand. In 2023 was er een eenmalige verhoging om iedereen tegemoet te komen in de hoge vaste lasten. De verhoging gaat er in 2024 af. Lees meer over de zorgtoeslag en hoe u die aanvraagt.
 • De rekenpremie
  De overheid verwacht dat de premie met gemiddeld € 12 per maand stijgt in 2024. De rekenpremie stijgt. Maar de rekenpremie is niet hetzelfde als de premie die u gaat betalen. Uiteindelijk bepaalt elke zorgverzekeraar zelf de nieuwe premie voor de basisverzekering. We vertellen u graag meer over hoe de premie tot stand komt.
Natuurlijk doen we er alles aan om uw premie zo laag mogelijk te houden. Daar kunt u op rekenen. IZA is namelijk onderdeel van Coöperatie VGZ. En als coöperatie hebben wij geen winstoogmerk. We maken uw premie voor 2024 uiterlijk op 12 november 2023 bekend. U krijgt dan ook uw polis voor 2024.

Belangrijke momenten voor de zorgverzekering van 2024

19 september 2023 - Op dinsdag 19 september maakte de overheid, tijdens Prinsjesdag, de plannen voor 2024 bekend. Ook de plannen voor de zorgverzekering van 2024.

12 november 2023
- U hoort uiterlijk 12 november van ons wat de premie voor 2024 is. Wij sturen u een e-mail of brief met informatie over uw polis voor 2024. En wat er verandert in de zorgverzekering van 2024.

31 december 2023 - Wilt u uw zorgverzekering opzeggen? Dan kan dit tot en met 31 december.

31 januari 2024 - U kunt tot en met deze datum uw basis- en aanvullende verzekering wijzigen. Heeft u uw zorgverzekering bij uw oude zorgverzekeraar opgezegd? Dan kunt u tot en met deze datum een nieuwe zorgverzekering bij ons afsluiten.

Betaal uw eigen risico in delen

Denkt u dat u het eigen risico in 2024 helemaal gaat gebruiken? Dan kunt u bij ons het eigen risico in delen betalen. Wilt u delen betalen? Geef dat dan uiterlijk 31 januari aan ons door.

De IZA zorgverzekeringen 

Werkt u bij een gemeente, provincie, waterschap of brandweer? U staat klaar voor anderen. En IZA staat klaar voor u. Met onze collectieve basis-, aanvullende en tandverzekeringen.

Basisverzekering 2021 Basisverzekering

U wilt natuurlijk altijd bij uw huisarts, apotheek of ziekenhuis terecht kunnen. Maar u wilt niet meer betalen dan nodig. Dan is een basisverzekering van IZA iets voor u. U heeft keuze uit 3 basisverzekeringen.

Aanvullende verzekeringen 2021 Aanvullende verzekering

Niet alle zorg zit in de basisverzekering. Wilt u toch verzekerd zijn voor die zorgkosten die de basisverzekering niet dekt? Verzeker u dan ook aanvullend.

Tand Tandartsverzekering

Tandartskosten kunnen maar zo hoog oplopen. Maar als uw gebit u lief is, wilt u wel geregeld naar de tandarts. Bij IZA heeft u keuze uit 3 tandpakketten. Afhankelijk van wat u verwacht aan tandartskosten kiest u het pakket dat bij u past.

De services van IZA voor u

Bij IZA krijgt u ook in 2024 meer dan alleen goede zorgverzekeringen. Wij bieden allerlei extra's. Om u te helpen gezond & fit te blijven. En om het u gemakkelijk te maken. Gewoon gratis.

Gezond leven met IZA

Wilt gezond & fit blijven? U bent goed bezig! Het Gezond Leven Platform helpt u. Met (gratis) workshops, trainingen en apps die het verschil maken. Start vandaag nog!

Gratis Mindfulness app

Wilt u beter omgaan met stress en zelfbewuster worden? Dan is onze app Mindfulness coach iets voor u. Gratis, ook als u niet bij ons verzekerd bent. 

De IZA Zorg App

 • Services voor gezondheid en zorg
 • Compleet overzicht van uw verbruikte zorg
 • Binnen 1 minuut declareren
 • Check uw vergoeding per zorgsoort 
 • Altijd uw digitale zorgpas bij de hand