Vergoeding diabeteszorg

Heeft u diabetes type 2 (suikerziekte)? Dan vallen bijna alle kosten onder de basisverzekering. Uw huisarts weet precies welke zorg u nodig heeft.

Vraag uw huisarts naar het zorgprogramma diabetes

Bij diabetes type 2 heeft u zorg nodig van meerdere specialisten. Zoals een oogarts, diabetesverpleegkundige, pedicure en/of podotherapeut. Het is fijn als deze mensen samenwerken in een zorggroep. U kunt gebruik maken van een zorgprogramma als:

  • Uw huisarts is aangesloten bij een zorggroep
  • De zorggroep een contract heeft met IZA

Uw huisarts kan u hier meer over vertellen. In de Zorgzoeker vindt u de zorgprogramma's. En leest u of ze een contract hebben.

Geen zorgprogramma, wel vergoeding

;Kunt u niet meedoen aan een zorgprogramma? Dan krijgt u ook een vergoeding voor diabeteszorg. En voor de huisarts. Bekijk uw vergoeding voor:

Gezondere leefstijl dankzij het programma Keer Diabetes2 Om

Wilt u meer energie? En minder medicijnen gebruiken? Pas uw leefstijl aan door het groepsprogramma ‘Keer Diabetes2 om’ te volgen. Samen met een verpleegkundige, diëtist, kok en coach leert u gezonder (én smakelijker) te eten, meer te bewegen en beter te ontspannen. Bent u bij IZA of een van onze merken verzekerd? Dan vergoeden wij de kosten volledig. U betaalt alleen een eigen bijdrage.

Bekijk ook