IZA zorgpas

Met uw zorgpas laat u aan uw zorgverlener zien dat u een zorgverzekering heeft. Op de pas staan uw burgerservicenummer (BSN) en uw klantnummer. Deze gegevens gebruikt een zorgverlener om declaraties te sturen. Uw zorgpas zetten wij na de ingangsdatum van uw zorgverzekering voor u klaar in de IZA Zorg app, onder het kopje 'Verzekering'. Wilt u liever een plastic zorgpas thuis ontvangen? Dan kunt u deze na de ingangsdatum van uw zorgverzekering zelf aanvragen via Mijn IZA of de IZA Zorg app. U ontvangt de zorgpas dan binnen 5 werkdagen gratis thuis.  

Zorgpas vergeten?

Gaat u naar een zorgverlener? En heeft u uw zorgpas niet bij u? Geen zorgen. Als u een geldige zorgverzekering heeft, dan mag u gebruikmaken van de zorg. Of download de IZA Zorg app. Hierin staat uw zorgpas altijd digitaal voor u klaar.

Zorgpas verlopen?

Wanneer uw zorgpas bijna verlopen is, zetten we automatisch een nieuwe pas voor u klaar in de IZA Zorg app. Geeft u een wijziging door die ook te maken heeft met uw zorgpas? Dan zetten we ook een nieuwe pas voor u klaar in de app.

Zorgpas kwijt?

Bent u uw zorgpas kwijt? Geen zorgen. Uw zorgpas staat ook in uw IZA Zorg app. Liever een pas thuis ontvangen? Vraag deze aan via Mijn IZA of de IZA Zorg app. Of telefonisch, direct in het keuzemenu. U ontvangt uw pas binnen 5 werkdagen gratis thuis.

Neem uw zorgpas mee als u naar het buitenland gaat

Gaat u binnenkort naar het buitenland? Neem dan de Europese Gezondheidskaart (EHIC) mee. Hiermee bent u in de meeste Europese landen verzekerd van medisch noodzakelijke hulp. U vindt de informatie die op de EHIC staat digitaal in de IZA Zorg app. 

De informatie in de app over de EHIC is echter geen officieel bewijs. Het kan zijn dat een zorgverlener in het buitenland wel om een officieel bewijs vraagt. Neem dan contact op met de IZA Alarmcentrale via +31 40 297 55 60. Wij sturen dan een bewijs van verzekering naar de zorgverlener. Zo voorkomt u dat u de kosten zelf mogelijk moet voorschieten. Of vraag voor vertrek gratis zelf een plastic pas aan via Mijn IZA. U ontvangt dan binnen 5 werkdagen de zorgpas thuis.