111-formulier

In sommige landen is uw EHIC niet geldig en heeft u voor medische hulp een 111-formulier nodig.

Het 111-formulier is nodig in deze landen

  • Bosnië-Herzegovina
  • Montenegro
  • Tunesië
  • Turkije
  • Servië

111-formulier voor vertrek aanvragen

Gaat u naar een van deze landen? En is dat het land waar u vandaan komt? Dan vraagt u voordat u vertrekt het 111-formulier bij ons aan. Bel daarvoor 0900 - 80 36 (gebruikelijke belkosten). U kunt dit formulier gebruiken voor spoedeisende zorg als u korter dan een jaar in dit land verblijft.

111-formulier aanvragen op het moment dat het nodig is

Bent u niet geboren in het land waar u naartoe gaat? Dan vraagt u het 111-formulier telefonisch aan op het moment dat u zorg nodig heeft. Dit doet u via de IZA Alarmcentrale: +31 40 297 55 60. Wij regelen uw 111-formulier. Ook vertellen we u welk ziekenhuis of kliniek het formulier accepteert. En waar u dus terechtkunt. We versturen het formulier rechtstreeks naar uw zorgverlener. Dit versturen wij gratis. Heeft u al zorgkosten gemaakt voor het aanvragen van het 111-formulier? Bel dan ook zo snel mogelijk de IZA Alarmcentrale. Dan helpen wij u verder. 
 

Medische zorg in het buitenland

Het kan altijd gebeuren dat u naar het ziekenhuis moet tijdens uw vakantie. Bekijk daarom voordat u gaat de vergoedingen voor zorg in het buitenland. Zo voorkomt u financiƫle verrassingen achteraf.