Verwacht u uw eigen risico komend jaar te gebruiken? En wilt u voorkomen dat u dit bedrag in één keer moet betalen? Dan kunt u de regeling gespreid betalen eigen risico 2019 aanvragen.

Zo werkt gespreid betalen eigen risico

Verwacht u uw hele verplichte eigen risico te gebruiken? Of wilt u niet voor financiële verrassingen komen te staan? Bij IZA kunt u uw verplicht eigen risico gespreid betalen. Kiest u hiervoor? Dan betaalt u van eind maart tot en met eind december een bedrag van € 38,50 per persoon per maand. Ook als u nog geen zorgkosten hebt gemaakt.

Hebt u aan het einde van het jaar te veel betaald? Dan ontvangt u dit bedrag in februari van het volgende jaar automatisch terug.

Betaalde u uw eigen risico in 2018 gespreid?

Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden voor deze regeling. Als u voldoet aan de voorwaarden wordt de regeling automatisch voor u verlengd in 2019. U kunt de regeling op elk gewenst moment stopzetten.

Wanneer kunt u deelnemen?

U kunt deelnemen als u:

  • op 1 januari bij ons bent verzekerd
  • 18 jaar of ouder bent
  • vorig jaar uw verplicht eigen risico hebt gebruikt of verwacht dat u het dit jaar gaat gebruiken
  • geen vrijwillig eigen risico hebt, naast het verplichte eigen risico
  • deze regeling uiterlijk op 31 januari 2019 hebt aangevraagd

Benieuwd naar de andere voorwaarden? Lees alle voorwaarden gespreid betalen eigen risico.

Aanvragen

Vanaf 1 november kunt u via Mijn IZA weer een regeling voor gespreid betalen eigen risico aanvragen. Heeft u voor 2018 een regeling gespreid betalen eigen risico afgesloten? In Mijn IZA kunt u de regeling bekijken. Liever stopzetten? Dat kan op elk gewenst moment.

Veelgestelde vragen

U kunt gespreid betalen eigen risico aanvragen voor alle verzekerden die voldoen aan de voorwaarden gespreid betalen eigen risico. Bent u verzekeringsnemer en wilt u zelf geen gebruik maken van deze regeling, maar een medeverzekerde op uw polis wel? Dan kunt u gespreid betalen ook alleen voor deze medeverzekerde aanvragen. Betaling van de termijnbedragen loopt wel via de verzekeringsnemer.

Nee, dat kan niet. U kunt gespreid betalen voor het verplichte eigen risico aanvragen tot en met 31 januari. Wel kunt u hierna gebruikmaken van een gewone betalingsregeling voor uw openstaande facturen.

Nee, gespreid betalen kunt u alleen aanvragen voor het verplicht eigen risico.

U kunt zelf de deelname op elk moment beëindigen via Mijn IZA. Dan ontvangt u een eindafrekening. Te veel betaald eigen risico betalen wij dan aan u terug. Als u nog verplicht eigen risico moet betalen, dan betaalt u het resterende bedrag in één keer.

Ja, u kunt dan een betalingsregeling voor openstaande facturen bij ons aanvragen. Zo kunt u uw facturen toch in termijnen betalen.

In februari van het nieuwe jaar krijgt u van ons een eindafrekening. Hierin ziet u precies wat u hebt betaald en hoeveel eigen risico er in rekening is gebracht. Hebt u niet uw volledige eigen risico gebruikt? Dan ontvangt u het verschil in februari automatisch op uw rekening.