Declareren

Wilt u een nota indienen bij IZA? Of bent u benieuwd welke kosten wel en niet door ons worden uitbetaald aan uw zorgaanbieder? Hieronder zetten we alle informatie rondom het declareren van zorgnota's voor u op een rij.

Declaraties indienen

Hebt u een nota ontvangen van uw zorgaanbieder? Dan kunt u deze bij IZA declareren.

  1. Download het declaratieformulier
  2. Vul deze op uw computer in
  3. Print het formulier uit en stuur deze samen met de originele nota’s naar:


    IZA Zorgverzekeraar
    Postbus 25030
    5600 RS Eindhoven

Een declaratie verwerken wij binnen 10 dagen. Vervolgens ontvangt u een persoonlijk vergoedingenoverzicht van ons. Hierin geven wij aan hoe uw declaratie is verwerkt.

Taal van uw buitenlands nota

Hebt u zorgkosten in het buitenland gemaakt? En wilt u de nota’s declareren? Wij accepteren alleen nota’s die zijn geschreven in het Nederlands, Engels, Frans, Duits of Spaans. Is uw nota in een andere taal? Dan moet u deze op eigen kosten laten vertalen door een beëdigd vertaler.

Overige declaratieformulieren

Declaraties IZA Reisverzekering

Hebt u schade geleden op vakantie of hebt u tijdens uw reis medische hulp nodig gehad? Hieronder vindt u de schadeaangifteformulieren van IZA. Op elk formulier staat aangeven waar u het naartoe kunt sturen.

Hebt u vragen over het invullen van de aangifteformulieren? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Toestemming (machtiging) aanvragen

Voor sommige vormen van zorg hebt u vooraf toestemming (machtiging) nodig van IZA. Hieruit blijkt dat u bent aangewezen op deze zorg. Pas als de machtiging door IZA is afgegeven, kunt u de betreffende behandeling ondergaan. Lees meer over machtigingen.

Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt IZA.nl cookies.

Melding verbergen