Basisverzekering IZA Ruime Keuze € 113,95

IZA Ruime Keuze is een naturaverzekering. Dit betekent dat u maximaal 100% van uw zorgkosten vergoed krijgt bij zorgverleners die een contract met ons hebben.

Uw premie voor IZA Ruime Keuze

Voor deze basisverzekering betaalt u: € 113,95 per maand, inclusief 5% collectiviteitskorting en € 0 vrijwillig eigen risico.

Uw vergoeding met IZA Ruime Keuze

IZA Ruime Keuze is een naturaverzekering. Dit betekent dat u maximaal 100% van uw zorgkosten vergoed krijgt bij zorgverleners die een contract met ons hebben. Gaat u naar een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben, dan krijgt u een deel van de zorgkosten vergoed. U betaalt dan zelf ook een deel van de zorgkosten. 

Uw zorgverlener en IZA hebben een contract Uw zorgverlener en IZA hebben geen contract
Wat krijgt u vergoed? 100% gecontracteerd tarief Maximaal 80% van het gemiddeld gecontracteerd tarief
Bekijk meer info over het gemiddeld gecontracteerd tarief.
Wat betaalt u eventueel zelf?
 • Het deel van uw zorgkosten dat voor uw rekening blijft vanwege de maximale vergoeding van maximaal 80% van het gemiddeld gecontracteerd tarief.
 • Eigen bijdrage
 • Eigen risico

Handig om te weten

Ziekenhuizen

 • Wij hebben met alle ziekenhuizen in Nederland contracten. Wilt u weten met welke andere zorgverleners wij contracten hebben? U vindt dit in de zorgzoeker. 

Huisartsenzorg

 • U krijgt huisartsenzorg, zoals consulten, visites, en de meeste extra behandelingen altijd vergoed.
 • U betaalt geen eigen risico voor een consult bij de huisarts. Dit geldt ook als u naar een huisartsenpost gaat. Of als de huisarts-assistent of praktijkondersteuner u helpt. Het eigen risico geldt wél voor geneesmiddelen die uw huisarts voorschrijft en (laboratorium)onderzoek via uw huisarts.
 • Laat u op verzoek van uw huisarts bijvoorbeeld een röntgenfoto maken of een bloedonderzoek doen? En gaat u hiervoor naar een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben? Dan betaalt u, naast uw eigen risico, zelf een deel van de kosten. Wat u maximaal vergoed krijgt, vindt u in de Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorgverleners 2020.

Apotheken

 • IZA hanteert een voorkeursbeleid voor geneesmiddelen. Dat betekent dat wij voor bepaalde werkzame stoffen alleen het aangewezen geneesmiddel vergoeden. Deze geneesmiddelen werken hetzelfde. Dit noemen we het ‘voorkeursgeneesmiddel’.
 • Voor voorkeursgeneesmiddelen betaalt u geen eigen risico.

Contracten met zorgverleners

Wij hebben met de een ruim aantal zorgverleners en apotheken in Nederland een contract. En met alle ziekenhuizen.

Vind een zorgverlener bij u in de buurt

In de Zorgzoeker ziet u met welke zorgverleners en voor welke zorg wij een contract hebben. Het kan voor uw vergoeding belangrijk zijn om naar zorgverlener mét contract te gaan. Kijk voordat u zorg nodig heeft altijd eerst op de Zorgzoeker.

IZA Ruime Keuze afsluiten?

Heeft u de basisverzekering gevonden die bij u past? Sluit hem dan direct af via onderstaande button. Wij zeggen uw oude zorgverzekering voor u op. Bent u al verzekerd bij IZA? Dan wijzigt u eenvoudig en snel uw verzekering via Mijn IZA. Heeft u hulp nodig bij het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Lees meer over IZA Ruime Keuze 

Het is fijn al u zeker bent van uw keuze voor een zorgverzekering. Daarom hebben zorgverzekeraars afgesproken om de basisverzekeringen op dezelfde manier samen te vatten. Iedere basisverzekering heeft daarom een zorgverzekeringskaart. In dit overzicht vindt u de vergelijkbare naturaverzekeringen van de verzekeraars van Coöperatie VGZ:

Wat u verder nog moet weten

 • Opbouw van uw premie

  Wilt u weten hoe de premie is opgebouwd? Bekijk dan het uitgebreide overzicht van de premies.
 • Korting op uw premie

  Wilt u de premie per jaar, half jaar of kwartaal betalen? Dan krijgt u korting op uw premie. Bij betaling per jaar krijgt u 3,1% korting, per half jaar 2,25% en per kwartaal 1,25%.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord