IZA Ruime Keuze is een naturaverzekering. Dit betekent dat u maximaal 100% van uw zorgkosten vergoed krijgt bij zorgverleners die een contract met ons hebben.

Uw premie voor IZA Ruime Keuze

Voor deze basisverzekering betaalt u: € 107,73 per maand, inclusief 10% collectiviteitskorting en € 0 vrijwillig eigen risico.

Kies IZA Ruime Keuze

Uw vergoeding met IZA Ruime Keuze

U bepaalt altijd zelf naar welke zorgverlener u gaat. Maar wat u vergoed krijgt, hangt af van of uw zorgverlener een contract met ons heeft.

Uw zorgverlener en IZA hebben een contract Uw zorgverlener en IZA hebben geen contract
Wat krijgt u vergoed? Maximaal 100% Maximaal 80% van het gemiddeld gecontracteerd tarief
Wat betaalt u eventueel zelf?

Handig om te weten


Huisartsenzorg

  • U krijgt huisartsenzorg, zoals consulten, visites, en de meeste extra verrichtingen altijd vergoed. 
  • U betaalt voor huisartsenzorg bijna nooit eigen risico. Dit geldt ook als u naar een huisartsenpost gaat. Of als de huisarts-assistent of praktijkondersteuner u helpt. Het eigen risico geldt wél voor geneesmiddelen die uw huisarts voorschrijft en (laboratorium)onderzoek via uw huisarts.
  • Maar laat u op verzoek van uw huisarts bijvoorbeeld een röntgenfoto maken of een bloedonderzoek doen? En gaat u hiervoor naar een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben? Dan betaalt u, naast uw eigen risico, zelf een deel van de kosten. Wat u maximaal vergoed krijgt, vindt u in de 'Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorgverleners' op onze website.

Apotheken

  • IZA hanteert een voorkeursbeleid voor geneesmiddelen. Dat betekent dat wij van bepaalde geneesmiddelen alleen de goedkoopste variant vergoeden. Dit noemen we het ‘voorkeursgeneesmiddel’.
  • Voor voorkeursgeneesmiddelen betaalt u geen eigen risico.
Ziekenhuizen

  • Heeft u met spoed zorg nodig? Dan kunt u bij elk ziekenhuis terecht.
  • Geen spoed? Kijk dan of een ziekenhuis voor uw behandeling een contract met ons heeft.

Contracten met zorgaanbieders

Wij hebben met de een ruim aantal zorgverleners in Nederland een contract. Dit geldt voor onder andere ziekenhuizen en apotheken.

Vind een zorgaanbieder bij u in de buurt

In Vergelijk en Kies ziet u met welke zorgverleners en voor welke zorg wij een contract hebben. Het kan voor uw vergoeding belangrijk zijn om naar zorgverlener mét contract te gaan. Kijk daarom voordat u zorg nodig heeft altijd eerst op Vergelijk en Kies.

IZA Ruime Keuze afsluiten?

Heeft u de basisverzekering gevonden die bij u past? Sluit hem dan direct af via onderstaande button. Wij zeggen uw oude zorgverzekering voor u op. Bent u al verzekerd bij IZA? Dan wijzigt u eenvoudig en snel uw verzekering via Mijn IZA. Heeft u hulp nodig bij het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Sluit direct uw zorgverzekering af

Wat moet u verder weten?

​Wilt u weten hoe de premie is opgebouwd? Bekijk dan het uitgebreide overzicht van de premies.

​Wilt u de premie per jaar, half jaar of kwartaal betalen? Dan krijgt u korting op uw premie. Bij betaling per jaar krijgt u 3,1% korting, per half jaar 2,25% en per kwartaal 1,25%.

Lees meer over deze basisverzekering

Een passende zorgverzekering zoeken is vaak lastig. Daarom hebben alle zorgverzekeraars afgesproken om de basisverzekeringen op dezelfde manier samen te vatten. Iedere basisverzekering heeft daarom een zorgverzekeringskaart, en we hebben alle vergelijkbare basisverzekeringen van onze organisatie naast elkaar gezet.

Bekijk de ZorgverzekeringskaartBekijk de vergelijkbare basisverzekeringen (pdf)

Vind uw zorgverlener

Benieuwd bij welke zorgverleners bij u in de buurt u terecht kunt? Kijk dan in Vergelijk en Kies. Kiest u voor een gecontracteerde zorgverlener? Dan voorkomt u een mogelijk lagere vergoeding.

IZA GezondSamenPolis Natura