ZorgkaartNederland

Deel en lees ervaringen met de zorg

Wat vindt u van uw zorgverlener? Bent u goed geholpen? Of zijn er nog verbeteringen mogelijk? Dit soort ervaringen met de zorg kunt u delen op ZorgkaartNederland. Hoe meer mensen een ervaring delen, hoe duidelijker het beeld van de zorg in Nederland wordt.

Wat is ZorgkaartNederland?

ZorgkaartNederland is een onafhankelijke website van PatiĆ«ntenfederatie Nederland. U leest hier de ervaring van andere patiĆ«nten met een zorgverlener. En u kunt zelf uw zorgverlener waarderen. Op die manier bouwen we met elkaar een betrouwbare, onafhankelijke database van ervaringen met de zorg in Nederland.

Hoe kan ik mijn ervaring delen?

Op ZorgkaartNederland gaat u naar ‘Schrijf een waardering’. Vervolgens zoekt u uw zorgverlener (bijvoorbeeld een huisarts, tandarts of chirurg) of uw zorginstelling (bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk, ziekenhuis of kliniek). Daarna geeft u een rapportcijfer en kunt u uw ervaringen beschrijven.

Wat te doen als u zorg nodig heeft?

Op ZorgkaartNederland staan bijna alle zorgverleners in Nederland. Maar u krijgt niet bij al deze zorgverleners dezelfde vergoeding. Zeker weten dat u uw zorg vergoed krijgt? Volg dan de volgende stappen:

  1. Check wat u vergoed krijgt.
  2. Bekijk in de Zorgzoeker welke zorgverleners bij u in de buurt een contract met ons hebben. En kies uw zorgverlener.
  3. Lees op ZorgkaartNederland wat anderen van deze zorgverlener vinden.
  4. Toch liever een ander zorgverlener? Kijk dan opnieuw in de Zorgzoeker of deze zorgverlener een contract met ons heeft.

Komt u er niet uit? Of wilt u liever persoonlijk advies? Neem dan contact op onze zorgadviseurs. Zij helpen u graag!