Hulp bij mantelzorg

Vaak kiest u er niet zelf voor om mantelzorger te zijn. Maar is het een gevolg van een gebeurtenis in uw naaste omgeving. Uw kind of partner wordt chronisch ziek of een familielid heeft hulp nodig om nog zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Gelukkig staat u er niet alleen voor. IZA biedt hulp bij mantelzorg.

Vervangende mantelzorg

Soms heeft u even een adempauze nodig. Bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen van IZA krijgt u een vergoeding voor vervangende mantelzorg. Een mantelzorgvervanger neemt dan een aantal dagen uw mantelzorgtaken over. Hoe werkt vervangende mantelzorg?

  • De vervangende mantelzorg vraagt u 6 tot 8 weken van tevoren aan. U doet dit bij onze zorgadviseurs via het telefoonnummer 088 - 131 16 13. Op deze manier krijgt u een vergoeding voor de vervangende mantelzorg.

    Goed om te weten: heeft u geen verwijzing van onze medewerkers? Dan vergoeden wij de kosten helaas niet.  

  • Een organisatie waar wij afspraken (een contract) mee hebben, levert de vervangende mantelzorg.
  • De mantelzorger woont in hetzelfde huis als degene die de mantelzorg ontvangt

De mantelzorgmakelaar

De mantelzorgmakelaar neemt u regelwerk uit handen. IZA heeft professionele mantelzorgmakelaars in dienst die u ondersteunen in uw zorgtaken. Deze mantelzorgmakelaars staan ook ingeschreven in het landelijk Centraal Kwaliteitsregister van Mantelzorgmakelaars van de Beroepsvereniging voor Mantelzorgmakelaars (BMZM). Bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen van IZA krijgt u een vergoeding voor een mantelzorgmakelaar. Deze makelaars: 

  • Beantwoorden uw vragen en geven advies over uw situatie
  • Nemen tijdrovende regelzaken uit handen als het gaat om zorg, welzijn of financiĆ«n
  • Verwijzen u naar de juiste organisaties die u ondersteunen, zoals vervangende mantelzorg of de gemeente

Hulp bij mantelzorg
Zorgadvies nodig over thuiszorg? Bel IZA

Wij helpen u graag op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur. Bel 088 - 131 16 13