Wijzigingen IZA Extra Zorg 1

Elk jaar verandert er wel iets in de zorgverzekering. Het is belangrijk dat u dat weet. Op deze pagina vindt u wat er verandert in de aanvullende verzekering IZA Extra Zorg 1.
Wilt u weten wat de premie wordt voor 2020? Bekijk dan het premieoverzicht.
 • Alternatieve zorg
  Wij vergoeden counseling, ouderbegeleiding en oudergesprekken niet meer.
 • Anticonceptie vanaf 21 jaar
  Vanaf 1 januari 2020 vergoeden wij anticonceptiemiddelen (vanaf 21 jaar) alleen als u ze afneemt van een apotheek waarmee wij een contract hebben.
 • Cogmed en Neurofeedback
  Wij vergoeden Cogmed en Neurofeedback niet meer.
 • Huidbehandelingen
  In 2020 heeft u voor camouflagetherapie, acnebehandelingen of ontharen geen verwijzing meer nodig.
 • Mindfulness en seksuologische zorg
  Maakt u voor seksuologische zorg of mindfulness gebruik van een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben? Dan moet u vanaf 1 januari 2020 zelf de rekening bij ons declareren. Uw zorgverlener kan dit niet meer voor u doen. Wij maken het bedrag aan u over.
 • Overgangsconsulent
  De vergoeding voor de overgangsconsulent verandert. Dit wordt een vergoeding voor Consult en Advies voor vrouwen. Het consult wordt uitgebreid met voorlichting, advisering en begeleiding. Het consult is er voor vrouwen met gezondheidsproblemen veroorzaakt door hormonen. Dit zijn vaak problemen bij de overgang of menstruatie.
 • Steunzolen
  Vanaf 1 januari 2020 vergoeden wij alleen steunzolen geleverd door een podotherapeut of orthopedische schoenmakerij of werkplaats. De schoenmakerij of werkplaats moet vallen onder de erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen (SEMH-OSB of SEMH-OIM). Controleer voordat u steunzolen aanschaft of uw leverancier deze kwalificatie heeft. Vanaf 1 januari 2020 vergoeden wij geen steunzolen meer die geleverd zijn door een podopostoraaltherapeut. Meer informatie vindt u op de website van de erkende leveranciers.
Terug naar het overzicht
Wilt u de wijzigingen van meer verzekeringen bekijken, ga dan terug naar het overzicht. 
Meer over vergoedingen
Wilt u meer weten over vergoedingen voor uw zorg? Hier vindt u alle vergoedingen van 2019 en 2020.
Meer over voorwaarden
Kent u graag de kleine lettertjes van uw zorgverzekering? Bekijk dan de voorwaarden van uw verzekering.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord