Kraamzorg regelen

Tijdens de eerste dagen nadat uw baby geboren is, krijgt u hulp van de kraamverzorgende. En dat is vaak erg fijn, want er komt veel op u af. Zo helpt de kraamverzorgende u bijvoorbeeld bij het wassen van uw baby en krijgt u handige tips. U vraagt kraamzorg eenvoudig aan bij een gekozen kraamzorgorganisatie.

Snel uw kraamzorg zelf aanvragen
Het is belangrijk dat u kraamzorg uiterlijk in de 20e week van uw zwangerschap aanvraagt. Hoe kunt u dit doen? 
  • U kunt in onze Zorgzoeker met uw postcode gemakkelijk een kraamzorgorganisatie vinden. De organisaties in de Zorgzoeker hebben een contract met ons.
  • Heeft u een kraamzorgorganisatie gevonden? Dan kunt u hiermee contact opnemen en de aanvraag regelen. Dat kunt u doen door naar de website van deze organisatie te gaan. De link staat in de Zorgzoeker. Maar u kunt hen natuurlijk ook bellen.
  • De kraamzorgorganisatie regelt alles verder, en stuurt ook de rekening naar ons.
  • Heeft u toch nog vragen, neem dan gerust contact op met onze zorgadviseurs. 

Tip: vraag ook uw kraampakket aan

In het kraampakket zit alles wat u rond de bevalling nodig heeft. Voor thuis of als u uit het ziekenhuis terugkomt. Vraag uw kraampakket vóór de 5e maand van uw zwangerschap aan. Dan heeft u het uiterlijk in de 7e maand van uw zwangerschap in huis.

Deel uw ervaring: heeft de kraamzorg u goed geholpen?

We hopen natuurlijk dat u een fijne kraamzorgperiode heeft gehad. Op ZorgkaartNederland kunt u een waardering schrijven over de kraamzorgorganisatie die u heeft geholpen. Doe dit vooral, zo helpt u anderen bij het maken van een keuze voor kraamzorg.