Apotheek met of zonder contract

U kiest natuurlijk zelf bij welke apotheek u uw medicijnen ophaalt. Wel is het goed om van tevoren even te kijken of uw apotheek een contract met ons heeft. Dat kan namelijk schelen in de kosten voor u.

Uw keuze bepaalt uw vergoeding

Elk jaar maken wij afspraken met apotheken. Die afspraken leggen wij vast in een contract. Dit doen wij om de zorg voor u zo goed en betaalbaar mogelijk te houden. Uw keuze voor een apotheek met of zonder contract bepaalt hoeveel u vergoed krijgt. 

Basisverzekering  Apotheek met contract   Apotheek zonder contract
 IZA Basis Keuze  100% vergoed  70% van het We kijken naar het gemiddelde van de tarieven die wij hebben afgesproken met gecontracteerde zorgverleners. Uw vergoeding is 80% van dit gemiddelde.  vergoed
 IZA Ruime Keuze  100% vergoed  80% van het We kijken naar het gemiddelde van de tarieven die wij hebben afgesproken met gecontracteerde zorgverleners. Uw vergoeding is 80% van dit gemiddelde.  vergoed
 IZA Eigen Keuze  100% vergoed  100% vergoed, tenzij een U krijgt meestal een volledige vergoeding. Heel soms komt het voor dat een zorgverlener veel meer rekent voor een behandeling dan andere zorgverleners. Krijgen wij zo’n rekening? Dan vergoeden we het marktconform tarief. Dit is het tarief dat in Nederland redelijk is voor een bepaalde behandeling.

Hebben wij geen contract met uw apotheek?

Dan krijgt u zelf de nota van de apotheek. Op de nota staan de kosten van uw geneesmiddelen en van de apotheek. U dient deze nota zelf bij ons in. Uw apotheek kan dat niet meer voor u doen. U ontvangt de vergoeding op uw rekening en betaalt zelf de nota aan uw apotheek.

Vind een apotheek met contract

In de Zorgzoeker vindt u alle apotheken bij u in de buurt die een contract hebben. Zoek hiervoor op ‘Apotheken’.

Uw medicijnen gemakkelijk online geregeld

Meer gemak rondom uw medicijnen? Bestel uw medicijnen dan online en u krijgt deze de volgende dag thuisbezorgd. Wij werken hiervoor samen met betrouwbare online apotheken zoals MedApp en de Nationale Apotheek. Klik hier voor meer informatie over onze online medicijnservice.


Bekijk ook