Vergoeding acne behandelingen

 Hebt u een ernstige vorm van acne (jeugdpuistjes) en/of acnelittekens in uw gezicht? U kunt vanuit uw aanvullende verzekering een vergoeding krijgen voor acnebehandelingen voor uw gezicht.

Vergoeding acnebehandeling uit de basisverzekering

U krijgt vanuit de basisverzekering alleen een vergoeding als uw huisarts u verwijst naar een dermatoloog (of huidarts) in het ziekenhuis of in een zelfstandig behandelcentrum (ZBC). Het gaat dan om medisch specialistische zorg. Voor zorg uit de basisverzekering betaalt u eigen risico.

Vergoeding acnebehandeling vanuit de aanvullende verzekeringen

U krijgt vanuit uw aanvullende verzekering een vergoeding de behandeling van ernstige acne (jeugdpuistjes) en de behandeling van acnelittekens in het gezicht. U krijgt een vergoeding tot u het maximaal aantal behandelingen hebt bereikt.

Aanvullende verzekering Vergoeding
IZA Extra Zorg 1 Maximaal € 26 per behandeling,
maximaal 15 behandelingen per jaar
IZA Extra Zorg 2 Maximaal € 26 per behandeling,
maximaal 15 behandelingen per jaar
IZA Extra Zorg 3 Maximaal € 26 per behandeling, 
maximaal 15 behandelingen per jaar
IZA Extra Zorg 4 Maximaal € 26 per behandeling,
maximaal 15 behandelingen per jaar
IZA Classic Comfort Geen vergoeding

 

Verwijsbrief

U hebt een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Aangewezen zorgaanbieder

U kunt naar alle aangewezen zorgaanbieders. Met Vergelijk en Kies vindt u de aangewezen huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Zo weet u zeker dat uw zorgaanbieder de zorg mag verlenen. En dat deze voldoet aan onze kwaliteitseisen. Zo moet de schoonheidsspecialist bijvoorbeeld geregistreerd zijn bij de beroepsvereniging ANBOS.

Soort behandeling

U krijgt alleen behandelingen van het gezicht vergoed. Voor de acnebehandeling van andere delen van het lichaam krijgt u geen vergoeding.

Crèmes en bijbehorende middelen

De vergoeding is niet voor crèmes en bijbehorende middelen voor acnebehandelingen.

Niet-aangewezen zorgaanbieder

Gaat u voor een acnebehandeling naar een huidtherapeut of schoonheidsspecialist die wij niet hebben aangewezen? Dan betaalt u de behandeling zelf.

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. U kunt aan deze pagina geen rechten ontlenen. Dit kan alleen aan de verzekeringsvoorwaarden van de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen van IZA. Wij raden u aan om, als u zorg nodig hebt, vooraf de verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. Als een vergoeding per jaar is, is dat per kalenderjaar. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.  

Welk pakket heb ik ook alweer?

Dat ziet u onder 'Verzekering' in de IZA Zorg app.

Meer over de IZA Zorg app Of bekijk uw pakket in Mijn IZA