Veelgestelde vragen over de Soepel en Sterk coach

Gebruik je de VGZ Soepel en Sterk Coach en heb je een vraag? Hier vind je veelgestelde vragen met antwoorden over deze beweegapp.
 • De VGZ Soepel en Sterk Coach is een beweegapp voor verantwoord én leuk bewegen. De app zit boordevol beweegprogramma’s, ontwikkeld door fysiotherapeuten. Door de oefeningen kun je klachten als een stijve nek, rugpijn en vastzittende schouders voorkomen. Er zijn er programma’s voor bureauwerkers, zwangerschap, veilig tillen en meer. Kies het beweegprogramma dat bij je past.
   
 • Om gebruik te kunnen maken van de VGZ Soepel en Sterk Coach heb je óók de app van je zorgverzekering nodig. 

   

  Eerst ga je naar de app van jouw zorgverzekering:

  1. Open de app van jouw zorgverzekering. Heb je deze nog niet? Download hem via de App store of Google Play store. En log in met je DigiD. 

  2. Ga in het menu naar 'Gezondheid en zorg’ en kies voor ‘Bekijk al onze services’.

  3. Ga naar ‘VGZ Soepel en Sterk Coach’ en klik op 'Koppelen'.

  4. Klik nogmaals op 'Koppelen' om akkoord te gaan met de voorwaarden voor koppelen.

  5. Als je akkoord gaat met de gebruikersvoorwaarden kies je voor 'Registreer'.   

  6. Vul je gegevens in en kies 'Voltooien'. Je krijgt een e-mail met jouw inloggegevens voor de VGZ Soepel en Sterk Coach.

  Je bent nu klaar in de app van jouw zorgverzekering.

   

  Nu ga je naar de VGZ Soepel en Sterk Coach: 

  1. Download de VGZ Soepel en Sterk Coach in de App Store of Google Play Store.

  2. Open de VGZ Soepel en Sterk Coach en log in met de gegevens uit de e-mail. 

   

  Je bent klaar om te gaan bewegen! 

   

 • In de app vragen we naar je naam, geslacht, e-mailadres en geboortedatum. Zo kunnen we de app zo persoonlijk mogelijk voor je maken. Wil je precies weten hoe we met je persoonsgegevens omgaan? Lees het in ons privacy statement.

 • De gebruiksvoorwaarden van de VGZ Soepel en Sterk Coach lees je hier

 • De oefenprogramma’s helpen je verantwoord bewegen. Alle programma’s zijn samengesteld door fysiotherapeuten. Met aandacht voor een goede opbouw, belasting, variatie en herhaling. Het doel? Dat jij je soepeler voelt en je spieren sterker worden. In de meeste gevallen zul je niet moe zijn na het doen van de oefeningen, maar wel voldaan. 
   
 • De oefeningen kun je doen zonder fitnessapparatuur. In enkele gevallen heb je een hulpmiddel nodig, bijvoorbeeld een stoel. Dit wordt vooraf in de programma-omschrijving aangegeven
 • De app is er speciaal voor iedereen die aan z’n eigen lichaam wil werken. Én die verzekerd is bij VGZ, VGZbewuzt of met de IZZ Zorgverzekering door VGZ. Om gebruik te maken van de VGZ Soepel en Sterk Coach, heb je ook de Zorg  app van je zorgverzekering nodig. Zo kunnen we jou herkennen als verzekerde. 
   
 • Ja, de VGZ Soepel en Sterk Coach is gratis. Je kunt er gebruik van maken als je verzekerd bent bij VGZ, VGZbewuzt of als je de IZZ Zorgverzekering door VGZ hebt. 
 • Nee. Dat hoeft niet. Je kunt er gebruik van maken als je verzekerd bent bij VGZ, VGZbewuzt of als je de IZZ Zorgverzekering door VGZ hebt. 
 • Om gebruik te maken van de VGZ Soepel en Sterk Coach heb je ook de Zorg app van je zorgverzekering nodig. Via die app kunnen we je namelijk herkennen als verzekerde. Gelukkig installeer je de Zorg app heel makkelijk. Het is bovendien een erg handige app. Gebruikers beoordelen hem met 4,6 sterren. 
 • Je gebruikersprofiel kun je wijzigen in de VGZ (zorg) app. Klik op ‘Gezondheid en Zorg’. En dan op ‘Alle services’. Open de VGZ Soepel en Sterk Coach. Je komt dan opnieuw in het registratieformulier. Hier kun je jouw profiel wijzigen. 
 • Elke dag vind je een nieuwe oefening van de dag in de VGZ Soepel en Sterk Coach. Een snack-oefening ter inspiratie, die je altijd en overal kunt doen. Een klein cadeautje voor de dag dus. 
 • Gebruik je de app op een Android telefoon? En wil je dat jouw volgende oefening automatisch in beeld komt? Dat kun je zelf instellen bij ‘Voorkeuren’. Zet hier het schuifje ‘doorgaan naar de volgende oefening’ aan.  

  Heb je een IOS telefoon? Dan is dit automatisch goed ingesteld. 
   
 • Wil je niet dat de VGZ Soepel en Sterk Coach een koppeling maakt met de app van je zorgverzekering? Ga hiervoor naar de app van jouw zorgverzekering. Klik op ‘Gezondheid en Zorg’ en dan op ‘Bekijk al uw services’. Klik op het tandwiel rechtsboven in het scherm. Hier kun je de koppeling met de VGZ Soepel en Sterk Coach verbreken. 

  Goed om te weten:
  Is er geen koppeling tussen de VGZ app en de VGZ Soepel en Sterk Coach? Dan kun je de VGZ Soepel en Sterk Coach niet gebruiken. Deze app is exclusief voor verzekerden van VGZ, VGZbewuzt en met de IZZ Zorgverzekering door VGZ. Door het maken van een koppeling tussen de beide apps, kunnen we je herkennen als verzekerde.  

 • Geen probleem. Je kunt je toegangscode gewoon weer opvragen. Ga naar ‘Mijn programma’s’. Klik op ‘ik heb geen toegangscode’. En vul dan je e-mail adres in. Je krijgt jouw toegangscode per e-mail toegestuurd. Goed om te weten dat deze e-mail soms in je map van ongewenste e-mails belandt. 

  Krijg jij een melding dat je jouw toegangscode via je zorgverlener krijgt? 
  Dit bericht kun je negeren. Ga naar ‘Mijn programma’s’ om in te loggen. Kies voor ‘Ik heb geen toegangscode’. Kies vervolgens de optie ‘Ik ben mijn toegangscode vergeten’. Hier vul je jouw e-mail adres in. Je toegangscode ontvang je vervolgens per e-mail.  

   
 • Heb je een programma geselecteerd? Dan vind je hem terug in de hoofdnavigatie onderin onder het kopje ‘programma’s’.
 • Jazeker! De app is voor iedereen die verzekerd is bij VGZ, VGZbewuzt of met de IZZ Zorgverzekering door VGZ. Dus ook voor medeverzekerden.
 • Je kunt alleen gebruik maken van de VGZ Soepel en Sterk Coach zolang je verzekerd bent bij VGZ, VGZbewuzt of als je de IZZ Zorgverzekering door VGZ hebt.