Uw IZA zorgverzekering in 2022

Hoe ziet uw zorgverzekering er in 2022 uit? De regering maakte op Prinsjesdag de wijzigingen in de basisverzekering bekend. En bevestigde de hoogte van het eigen risico. We zetten het voor u op een rij. 

Dit weten we over de zorgverzekering van 2022

 • Het eigen risico blijft € 385

  Het eigen risico blijft in 2022 gelijk aan dat van 2021. Namelijk € 385. Voor de meeste zorg uit de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico van € 385. Dit betekent dat u per jaar € 385 aan zorgkosten eerst zelf betaalt.

  Soms is het fijn als u dit bedrag niet in 1 keer hoeft te betalen. U kunt ervoor kiezen uw eigen risico in delen te betalen. U vraagt dit makkelijk aan via Mijn IZA of de IZA Zorg app.

  Meer over Gespreid betalen van het eigen risico.

   
 • De collectiviteitskorting blijft maximaal 5%

  De collectieve korting op de basisverzekering blijft volgend jaar maximaal 5%. De collectieve verzekering heeft, naast de korting, ook andere voordelen. Zo zijn er vaak extra vergoedingen.  

  Meer weten? Bekijk meer over de collectieve zorgverzekeringen.

   

   

 • De zorgtoeslag stijgt

  De maximale zorgtoeslag stijgt met:

  • € 36 per jaar voor een huishouden van 1 persoon
  • € 40 per jaar voor een huishouden met meer personen

  De zorgtoeslag is voor mensen met een lager inkomen. De overheid wil zo de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden.

  Meer weten? Bekijk meer over de zorgtoeslag

 • Extra zorg voor coronapatiënten blijft

  De extra zorg voor mensen die corona hebben gehad blijft tot tenminste 1 augustus 2022. Dit heet herstelzorg. Ze krijgen bijvoorbeeld extra fysiotherapie.

  Meer weten? Lees alles over herstel na corona.

 • De vergoeding voor verblijfskosten bij CAR-T celtherapie blijft

  Voor patiënten die CAR-T celtherapie krijgen, is er een vergoeding voor overnachtingen. Als ze het ziekenhuis uit mogen, kunnen ze de vergoeding krijgen. Ze moeten dan namelijk binnen een uur in het ziekenhuis kunnen zijn.

  Wij vergoeden een maximaal bedrag per dag. De hoogte van de vergoeding maken we later bekend.
   
 • De vergoeding voor stroomkosten bij thuisbeademing blijft

  Voor mensen die thuis apparatuur gebruiken voor beademing, vergoeden wij een deel van de stroomkosten. 

  Lees meer over de vergoeding van stroomkosten bij thuisbeademing.


Belangrijke momenten

 

Bekend maken premie - Uiterlijk 12 november maken wij de premies voor het nieuwe jaar bekend. Wij sturen u een e-mail of brief met informatie over de nieuwe polis en de wijzigingen. Dit is voor veel mensen ook het startschot om te kijken of hun verzekering nog bij hen past. 

Einde jaar - Wilt u uw verzekering bij IZA afsluiten? Dat kan tot en met 31 december. U kunt tot die datum uw IZA zorgverzekering ook wijzigen.

Begin nieuwe jaar - U heeft tot en met 31 januari 2022 de tijd om uw aanvullende zorgverzekering te wijzigen. 

Wilt u uw eigen risico in delen betalen? Dan kunt u dat doorgeven tot en met 31 januari. Bekijk meer over het gespreid betalen van het eigen risico.

De IZA zorgverzekeringen 

Werkt u bij een gemeente, provincie, waterschap of brandweer? U staat klaar voor anderen. En IZA staat klaar voor u. Met onze collectieve basis-, aanvullende en tandverzekeringen.

Basisverzekering 2021 Basisverzekering

U wilt natuurlijk altijd bij uw huisarts, apotheek of ziekenhuis terecht kunnen. Maar u wilt niet meer betalen dan nodig. Dan is een basisverzekering van IZA iets voor u. We hebben er 3!

De inhoud van de basisverzekeringen 2022 maken wij half november bekend.

Aanvullende verzekeringen 2021 Aanvullende verzekering

Niet alle zorg zit in de basisverzekering. Wilt u toch verzekerd zijn voor die zorgkosten die de basisverzekering niet dekt? Verzeker u dan ook aanvullend. 

De inhoud van de aanvullende verzekeringen 2022 maken wij half november bekend.

Tand Tandartsverzekering

Tandartskosten kunnen maar zo hoog oplopen. Maar als je gebit je lief is, wil je wel geregeld naar de tandarts. Bij IZA heeft u keuze uit 3 tandpakketten. Afhankelijk van wat u verwacht aan tandartskosten kiest u uw pakket.

Veranderingen in tandartsverzekering maken wij uiterlijk 12 november bekend.

De services van IZA voor u

Bij IZA bieden we u meer dan alleen goede zorgverzekeringen. Wij bieden u ook allerlei extra's. Om u te helpen gezond & fit te blijven. En om het u gemakkelijk te maken. Gewoon gratis.

Gratis Mindfulness app

Wilt u beter omgaan met stress en zelfbewuster worden? Dan is onze app Mindfulness coach iets voor u. Gratis, ook als u niet bij ons verzekerd bent. 

Gezond leven met IZA

Wilt gezond & fit blijven? U bent goed bezig! Het Gezond Leven Platform helpt u. Met (gratis) workshops, trainingen en apps die het verschil maken. Start vandaag nog!

De IZA Zorg App

 • Declareer snel & eenvoudig
 • Rekeningen direct betalen via iDeal
 • Bekijk hoeveel u nog vergoed krijgt