Werkgeversbijdrage zorgverzekering

Werkt u bij een gemeente of provincie? Dan profiteert u als IZA-verzekerde werknemer van een tegemoetkoming (werkgeversbijdrage). Hieronder vindt u per werkgever de afspraken over de werkgeversbijdrage.

Werkt u bij de gemeente?

Werkt u bij een gemeente of een werkgever die de CAR-UWO (arbeidsvoorwaardenregeling voor de sector gemeenten) volgt? Dan hebt u recht op een tegemoetkoming (werkgeversbijdrage) in de zorgverzekering.
  • Van uw werkgever ontvangt u jaarlijks in december een tegemoetkoming. Als uw salaris gelijk is aan het voltijdssalaris van de hoogste periodiek van schaal 6, of lager is dan dit salaris, dan ontvangt u een werkgeversbijdrage van € 296.
  • € 168 per jaar voor de overige medewerkers.

Werkt u bij de provincie?

Werkt u bij een provincie of bij een organisatie die de provinciale rechtspositie volgt? Dan ontvangt u van uw werkgever maandelijks een tegemoetkoming in de zorgverzekering. Deze werkgeversbijdrage is:
  • € 28,06 per maand als u in salarisschalen 1 t/m 6 valt
  • € 18,04 per maand als u in salarisschaal 7 of hoger valt.

Voor de tegemoetkoming geldt geen verplichting om gebruik te maken van het collectieve contract bij IZA.

Politieke ambtsdragers

Een raadslid ontvangt ten laste van de gemeente een tegemoetkoming in de kosten van een ziektekostenverzekering van € 111,42 per jaar.
Een lid van het algemeen bestuur ontvangt ten laste van het waterschap een tegemoetkoming in de kosten van een ziektekostenverzekering van € 111,42 per jaar. Een statenlid ontvangt ten laste van de provincie een tegemoetkoming in de kosten van een ziektekostenverzekering van € 111,42 per jaar.

 Kies uw zorgverzekering

Met de zorgverzekering van IZA bent u verzekerd van uitstekende zorg. Ontdek welke verzekering bij u past.