Werkgeversbijdrage zorgverzekering

Werkt u bij een gemeente of provincie en hebt u gekozen voor een collectieve zorgverzekering bij IZA? Dan profiteert u als IZA-verzekerde werknemer van een tegemoetkoming (werkgeversbijdrage). Hieronder vindt u per werkgever de afspraken over de werkgeversbijdrage.

Werkt u bij de gemeente?

Werkt u bij een gemeente of een werkgever die de CAR-UWO (arbeidsvoorwaardenregeling voor de sector gemeenten) volgt? Dan hebt u recht op een tegemoetkoming (werkgeversbijdrage) in de zorgverzekering als u kiest voor IZA Extra Zorg 3 of Extra Zorg 4 .
  • Van uw werkgever ontvangt u jaarlijks in december een tegemoetkoming. Als uw salaris gelijk is aan het voltijdssalaris van de hoogste periodiek van schaal 6, of lager is dan dit salaris, dan ontvangt u een werkgeversbijdrage van € 296.
  • € 168 per jaar voor de overige medewerkers.

Werkt u bij de provincie?

Werkt u bij een provincie of bij een organisatie die de provinciale rechtspositie volgt? Dan ontvangt u van uw werkgever maandelijks een tegemoetkoming in de zorgverzekering. Deze werkgeversbijdrage is:
  • € 26,31 per maand als u in salarisschalen 1 t/m 6 valt
  • € 16,92 per maand als u in salarisschaal 7 of hoger valt.

Voor de tegemoetkoming geldt geen verplichting om gebruik te maken van het collectieve contract bij IZA.

Volksvertegenwoordigers

De gemeenteraad, de provinciale staten en het Algemeen Bestuur van de waterschappen kunnen bij verordening bepalen dat hun leden recht hebben op een tegemoetkoming in de kosten van een zorgverzekering. De bijdrage is niet gekoppeld aan een collectieve verzekering.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken bepaalt het vergoedingsbedrag. Sinds 1 april 2009 is dit € 203,21 per jaar.

Kies uw zorgverzekering

Met de zorgverzekering van IZA bent u verzekerd van uitstekende zorg. Ontdek welke verzekering bij u past.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord