Premie zorgverzekering betalen

Wilt u meer weten over de premie van uw zorgverzekering? Bekijk dan de informatie hieronder. We hebben de belangrijkste zaken voor u op een rij gezet. 

Betaaltermijn premie

U heeft twee mogelijkheden als het gaat om het betalen van uw zorgverzekering, namelijk:

  1. U betaalt uw premie per maand. Uw premie betaalt u altijd vooraf, dus eind december betaalt u de premie voor januari. 
  2. U kiest voor jaarbetaling. Deze wordt eind december afgeschreven. Het voordeel van een jaarbetaling is dat u 2,1% korting krijgt op uw premie.

Bent u al klant bij ons? Dan kunt u uw betaaltermijn eenvoudig wijzigen in Mijn IZA.

Goed om te weten: past u uw voorkeur voor uw betaaltermijn na 20 december aan? Dan kunnen wij deze helaas niet meer verwerken voor de betaling van eind december. Daarom verrekenen we in januari wat u teveel of te weinig heeft betaald.

Bent u nog geen klant? Dan kunt u bij het afsluiten van uw zorgverzekering uw termijn kiezen.

Betaalwijze zorgverzekering

Ook kiest u zelf de betaalwijze die het beste bij u past. Er zijn 3 opties:

  1. De meest gebruikte betaalwijze is via automatische incasso. 
  2. Wilt u de betaling liever zelf in de hand hebben? Dan kiest u voor betalen via iDEAL.
  3. Of u kiest voor een betaalverzoek per post.

Let op: het betaalverzoek per post vervangt de acceptgiro. Die bieden we vanaf 1 januari 2023 niet meer aan. Gebruikt u nu acceptgiro? U heeft hierover in november bericht van ons gehad.

Lees meer over de verschillende betaalwijzen die wij aanbieden

Al klant bij ons? Pas dan uw betaalwijze zelf makkelijk aan in Mijn IZA. Bent u nog geen klant? Dan kunt u uw betaalwijze aangeven bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering.

Zorgverzekering betalen via uw werkgever

Het kan zijn dat u uw premie voor uw zorgverzekering via uw salaris betaalt. In dat geval gelden de bovenstaande opties mogelijk niet voor u. Dit hangt af van de afspraken die uw werkgever met ons heeft gemaakt.