Kinderen (tot 18 jaar) met flaporen kunnen daar veel hinder van ondervinden. En dat terwijl flaporen in veel gevallen heel eenvoudig te verhelpen zijn. Oorcorrectie valt onder de vergoeding plastische chirurgie.

De behandeling

Otoplastiek (oto betekent oor en plastiek komt van plastische chirurgie) kan worden uitgevoerd vanaf de leeftijd van ongeveer vijf jaar. Wanneer flaporen worden rechtgezet, wordt een snee aan de achterkant van het oor gemaakt. Het kraakbenige skelet van het oor wordt opnieuw in model gebracht. Het stukje huid dat aan de achterkant van het oor overblijft als het oor dichter tegen het hoofd komt, wordt dan verwijderd.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

U krijgt hiervoor geen vergoeding uit de basisverzekering.

 

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen

 

Aanvullende verzekering Vergoeding
IZA Extra Zorg 1 Geen vergoeding
IZA Extra Zorg 2

Geen vergoeding

IZA Extra Zorg 3 Gecontracteerde zorg: 100%
Niet-gecontracteerde zorg: maximaal € 2.300
IZA Extra Zorg 4 Gecontracteerde zorg: 100%
Niet-gecontracteerde zorg: maximaal € 2.300

 

Oorcorrectie wordt niet vergoed in het IZA Classic Comfort pakket.

Voor plastische chirurgie gaat u naar een medisch specialist. Met Vergelijk en Kies vindt u aanbieders van zorg bij u in de buurt. Ook ziet u met welke zorgaanbieders wij een contract hebben. Zoek op flaporen (ziekenhuis, plastische chirurgie).

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. U kunt aan deze pagina geen rechten ontlenen. Dit kan alleen aan de verzekeringsvoorwaarden van de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen van IZA. Wij raden u aan om, als u zorg nodig hebt, vooraf de verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. Als een vergoeding per jaar is, is dat per kalenderjaar. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.  

Welk pakket heb ik ook alweer?

Dat ziet u onder 'Verzekering' in de IZA Zorg app.

Meer over de IZA Zorg app Of bekijk uw pakket in Mijn IZA