Bedrijfszorg

Als werkgever kunt u bijdragen aan de vitaliteit van uw medewerkers. Dat is niet alleen fijn voor uw medewerkers, maar ook voor uw organisatie. Bedrijfszorg kan u hierbij helpen. Het biedt snelle hulp bij het voorkomen en verkorten van verzuim.

Mijn Bedrijfszorg

Via Mijn Bedrijfszorg vraagt u eenvoudig en online arbeidsrelevante interventies aan voor uw medewerkers. De verschillende interventies bieden hulp bij mentale, fysieke of leefstijlgerelateerde klachten. Dankzij het brede aanbod heeft u altijd goede (preventieve) zorg voor uw medewerkers op het juiste moment.

Cijfers Bedrijfszorg

Jaarlijks publiceert VGZ de cijfers over bedrijfszorg. Opvallend is dat de inzet van Bedrijfsmaatschappelijk werk en Kortdurende psychologische zorg jaarlijks blijft stijgen. Het aandeel preventieve interventies neemt sinds 2019 sterk af. Wat niet veranderde, was de waardering van de interventies door de medewerkers. 

 

De voordelen voor u én uw medewerkers

 • Snelle hulp: alle (preventieve) interventies zijn direct inzetbaar
  Door ons brede netwerk van zorgverleners geven wij u de zekerheid van de juiste interventie op het juiste moment. Uw medewerker heeft geen last van wachttijden voor bijvoorbeeld psychische zorg, omdat wij vooraf al goede afspraken hebben gemaakt met de zorgverleners.
 • Maak gebruik van de beste en meest doeltreffende interventies
  Het brede netwerk bestaat uit zorgvuldig geselecteerde en gespecialiseerde zorgverleners. Het totale aanbod is erop gericht uw medewerkers inzetbaar te houden of zo snel mogelijk weer inzetbaar te krijgen.
 • Alle (preventieve) interventies online op één plek
  U hoeft niet lang te zoeken naar de juiste interventie. In het portaal vindt u een totaalaanbod van arbeidsrelevante interventies verdeelt in drie categorieën: mentaal, fysiek en leefstijl. De interventies vraagt u eenvoudig en snel aan in het portaal.
 • U betaalt alleen voor wat u gebruikt
  Er zijn geen vaste maandelijkse kosten of aansluitkosten. U betaalt alleen de kosten van de genoten zorg of diensten. Elk kwartaal ontvangt u een verzamelfactuur van de afgenomen interventies. Dit bespaart u geld en tijd. Daarnaast kan een deel van de kosten bij sommige interventies verhaald worden op de zorgverzekering van de medewerker zelf.
 • Investeren in vitale medewerkers loont
  Uit onderzoek (Effectmeting IZA Bedrijfszorg 2017) blijkt dat elke euro die u in Bedrijfszorg investeert, viervoudig wordt terugverdiend. Veel verzuimende werknemers keren dankzij Bedrijfszorg sneller terug op de werkvloer. En door de interventies van Bedrijfszorg preventief in te zetten, wordt voorkomen dat medewerkers gaan verzuimen.

Bedrijfszorg is een onderdeel van IZA Zakelijk

Bedrijfszorg is een onderdeel van IZA Zakelijk. IZA Zakelijk helpt uw medewerkers zo vitaal mogelijk te worden of te blijven. Wilt u meer aandacht besteden aan het welzijn van uw medewerkers? Wij bieden u IZA Zakelijk:

 • Een aantrekkelijke zorgverzekering voor uw medewerkers
  Een goede verzekering met een ruime collectiviteitskorting op de aanvullende verzekering.
 • Inzicht in zorgdata van uw organisatie, gebenchmarkt met branchegenoten.
  Inzicht waarmee u kunt monitoren en bijsturen. Of waarover u met onze vitaliteitsadviseurs van gedachte kunt wisselen.
 • Ondersteuning bij beleid duurzame inzetbaarheid.
  Advies en ondersteuning bij het ontwikkelen van bedrijfsbeleid op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.
 • Ondersteuning bij vitaliteit.
  • Gezond leven. Gratis online platform met (digitale) hulpmiddelen voor uw medewerkers.
  • Mindfulness voor uw medewerkers. Met de gratis VGZ Mindfulness coach app.
  • Events op de werkvloer. Om medewerkers te inspireren en activeren voor een gezondere leefstijl.

Meer informatie? Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over Bedrijfszorg? We helpen u graag. Bel ons op 088 - 131 31 80. Onze adviseurs zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar de IZA Werkgeversdesk.