Zorgeloze vakantie

Bent u al klaar voor de vakantie? Wordt het een vakantie in eigen land, een stedentrip, of lekker naar de zon? Eén ding is zeker: als u van uw vakantie geniet, wilt u zich geen zorgen maken over uw gezondheid. Daarom heeft IZA vijf handige tips en belangrijke telefoonnummers op een rijtje gezet. Zo gaat u goed voorbereid op reis. IZA wenst u alvast een fijne vakantie!

Vijf handige reistips

1. Download de IZA Zorg app

Met de IZA Zorg app hebt u altijd uw zorgpas en uw European Health Insurance Card (EHIC) op zak. Die hebt u nodig bij spoedeisende hulp in Europa. Ook hebt u dan alle belangrijke telefoonnummers bij de hand zoals het nummer van de IZA Alarmcentrale. Download de app meteen.

2. Haal op tijd uw vaccinaties

Controleer ruim van tevoren of u vaccinaties nodig hebt voor uw vakantiebestemming. Dit doet u eenvoudig via de website van GGD Reisvaccinaties. Hebt u een aanvullende verzekering bij IZA? Dan krijgt u een vergoeding voor vaccinaties.

3. Check of u een medische verklaring nodig hebt

Gebruikt u medicijnen? Dan hebt u in sommige landen een medische verklaring nodig. Bijvoorbeeld voor slaappillen of ADHD-medicatie. Uw apotheker kan u meer vertellen.

4. Zorg nodig? Bekijk vooraf uw vergoedingen

Nooit leuk: naar het ziekenhuis moeten tijdens uw vakantie. Bekijk van tevoren de voorwaarden en vergoedingen voor zorg in het buitenland. Zo voorkomt u financiële verrassingen achteraf.

5. Regel uw reisverzekering

Met een reisverzekering bent u goed verzekerd voor hoge medische kosten in het buitenland, maar ook voor verloren of gestolen bagage, autopech en meer.

IZA Alarmcentrale

IZA Alarmcentrale

Hebt u tijdens uw vakantie zorg nodig? Bel dan eerst de IZA Alarmcentrale via +31 40 297 55 60 (altijd bereikbaar). Een ervaren hulpverlener helpt u verder. Zo weet u direct:

  • wat u moet doen
  • waar u terechtkunt
  • wat u vergoed krijgt

Als het nodig is, neemt de IZA Alarmcentrale rechtstreeks contact op met een dokter, ziekenhuis of andere instantie voor u.

‘Vergeet je verstand niet!’

Reizigersgeneeskundige Rob van Aalsburg van Travel Clinic Havenziekenhuis adviseert reizigers: 'laat je gezonde verstand niet thuis!'.

Lees het reisblog

Geen spoed? Declareer achteraf

Hebt u zorg nodig in het buitenland, maar heeft het geen spoed? Dan kunt u de kosten het beste ter plekke betalen en de buitenlandse nota achteraf bij ons declareren. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan een buitenlandse huisarts of apotheek.

Handige apps om te downloaden

EHBO-app

IZA Zorg app

Uw zorgpas en EHIC gemakkelijk en snel digitaal bij de hand? Met de IZA Zorg app kunt u deze altijd digitaal inzien. Daarnaast kunt u zorgkosten die u tijdens uw vakantie maakt snel en gemakkelijk declareren.

EHBO-app

EHBO-app: Rode Kruis

Een medisch noodgeval in uw omgeving? Met de EHBO-app hebt u de juiste instructies altijd op zak. Van brandwond tot aanvallen, van vergiftiging tot verstuiking.

Zeker op reis-app

Zeker op reis-app

Met deze handige app hebt u altijd een overzicht van praktische reisinformatie bij de hand. Medicatie- en vaccinatieoverzicht, landeninformatie en een reiswoordenboek zijn te vinden in deze app.