Wilt u verpleging en verzorging thuis makkelijk en snel laten regelen? Kies dan voor zorg in natura. U kiest uit onze selectie thuiszorgorganisaties. Een (wijk)verpleegkundige van deze thuiszorgorganisatie voert de zorg uit. IZA regelt samen met de zorgverlener alle financiële zaken. U heeft hier geen omkijken naar.

Hoe regelt u verpleging en verzorging thuis?

Voor verpleging en verzorging heeft u een indicatie van een wijkverpleegkundige nodig. Onderdeel van de indicatie is een zorgplan maken. Dit doet u samen met de wijkverpleegkundige. In dit plan staat welke zorg u nodig heeft. En hoe vaak en hoe lang u zorg nodig heeft. Ook vertelt de verpleegkundige wat u, eventueel met hulp(middelen), zelf kunt doen.

Tip: Kiest u voor een thuiszorgorganisatie waarmee wij een contract hebben? Dan weet u zeker dat u de kosten voor de indicatiestelling volledig vergoed krijgt. U vindt een thuiszorgorganisatie met contract bij u in de buurt makkelijk en snel in Vergelijk en Kies. Zoek op verpleging en verzorging.

Tips voor het indicatiegesprek:

  • Voer het gesprek samen met iemand uit uw omgeving.
  • Bereid het gesprek goed voor. Zet al uw vragen op een rijtje en houd uw legitimatiebewijs en zorgpas bij de hand
  • Geef duidelijk aan waar u hulp bij nodig heeft
  • Vraag goed door als onderwerpen niet duidelijk zijn

Wat kunt u verwachten van verpleging en verzorging thuis?

Een verpleegkundige of verzorgende biedt de zorg die u nodig heeft bij u aan huis. Zo kunt u langer thuis blijven wonen. Zij bieden u verzorging, verpleging en ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het douchen of aankleden, zwachtelen van benen, het aanleggen van een katheter of verzorging van een wond.

In overleg met de thuiszorgorganisatie bepaalt u wanneer en door wie u wordt verzorgd.

Kies de juiste thuiszorgorganisatie

U kiest natuurlijk zelf uw thuiszorgorganisatie uit. Kiest u voor een thuiszorgorganisatie zonder contract met ons? Dan zijn er verschillen in uw vergoeding en het aanvraagtraject.

1: Kiest u voor een gecontracteerde zorgverlener?

  • Dan ontvangt u een volledige vergoeding
  • Uw zorgverlener regelt alles direct met IZA

2: Gaat u naar een thuiszorgorganisatie waarmee wij geen contract hebben?

  • Heeft u de basisverzekering IZA Ruime Keuze? Dan krijgt u misschien een lagere vergoeding en betaalt u een deel van de nota zelf.
  • U vraagt een machtiging voor thuiszorg aan. U maakt samen met de thuiszorgorganisatie afspraken over uw verpleging en verzorging in een zorgplan. Daarna vraagt u bij ons een machtiging verpleging en verzorging aan.

U betaalt voor verpleging en verzorging geen eigen risico.

Lees meer over de vergoedingen voor verpleging en verzorging