IZA Zorgadvies

IZA en Binnenlands Bestuur, samen voor gezonde medewerkers

Als zorgverzekeraar voor mensen die werkzaam zijn bij de gemeente, provincie, waterschappen of de brandweer zetten we ons actief in voor de gezondheid van uw medewerkers. Daarvoor bundelen we onze kennis en krachten met Binnenlands Bestuur. Samen delen we inzichten en inspiratie die u helpen om uw medewerkers gezond en inzetbaar te houden. Bijvoorbeeld tijdens debatten en inspiratiemiddagen.

Debat 'De gezonde ambtenaar' 
In het openbaar bestuur stijgt het verzuim. Hoe komt dat? Wat is eraan te doen? Hierover gingen de debatten van Binnenlands Bestuur en IZA met als thema ‘De Gezonde Ambtenaar’. Van ‘angstcultuur’ naar de vraag ‘Is geluk maakbaar?’ In de whitepaper leest u de belangrijkste learnings.
Mentale weerbaarheid in de gemeente
Hoe zorgen ambtenaren en bestuurders ervoor dat ze overeind blijven in de gemeentelijke organisatie. De inspiratie-middag Mentale weerbaarheid in de gemeente, georganiseerd door IZA en Binnenlands Bestuur, en onderzoek door I&O Research gaven antwoord.
Ambtenaar mega-loyaal aan IZA Zorgverzekering
Eenmaal verzekerd bij IZA, zal een ambtenaar niet snel overstappen naar een andere verzekeraar. Dat komt maar deels aantrekkelijke aanbod. Dit leest u in een artikel in Binnenlands Bestuur over de collectieve zorgverzekering.
Ambtenaar zijn vaker ziek dan andere werknemers, maar wel minder lang
Ambtenaren blijken zich iets vaker ziek te melden dan niet-ambtenaren, maar ze zijn wel minder lang ziek. Dat blijkt uit onderzoek dat I&O Research uitvoerde in opdracht van Binnenlands Bestuur en IZA.