Positieve gezondheid
Een gezond mens is fysiek, mentaal én sociaal veerkrachtig. Dit betekent dat hij lekker in zijn vel zit. En dat hij na tegenslag goed terugveert. Deze kijk op gezondheid noemen we 'Positieve gezondheid'. Hoe gezond zijn uw werknemers? En hoe kunt u ervoor zorgen dat uw medewerkers gezonder en veerkrachtiger worden?

Machteld Huber

Machteld Huber is van oorsprong huisarts. Tijdens haar eigen ervaring met ziekte ontdekte ze dat ze haar herstel actief en positief kon beïnvloeden. Machteld ontwikkelde een nieuw, dynamisch concept van gezondheid. Dat werkte ze uit tot het brede begrip ‘Positieve gezondheid.

Lees meer over Machteld Huber

Positieve gezondheid: wat is dat?

Focussen op functioneren, veerkracht en zelfregie van medewerkers in plaats van klachten en ziektes. Dat is positieve gezondheid. Met deze mindset kunt u als werkgever de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers flink vergroten.

Download de whitepaper ‘Positieve gezondheid’

 Positieve gezondheid-2

Werkgevers moeten meer doen voor gezondheid ambtenaren

80 procent van de ambtenaren vindt dat werkgevers meer kunnen en moeten doen om de gezondheid van het personeel goed te houden en te verbeteren. Hoe? Dat leest u in onderstaand nieuwsbericht.

Lees meer over het onderzoek

Ambtenaar zijn vaker ziek dan andere werknemers, maar wel minder lang

Ambtenaren blijken zich iets vaker ziek te melden dan niet-ambtenaren, maar ze zijn wel minder lang ziek. Dat blijkt uit onderzoek dat I&O Research uitvoerde in opdracht van Binnenlands Bestuur en IZA.

Lees meer over het onderzoek

Altijd als eerste op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van positieve gezondheid en het laatste nieuws van IZA? Schrijf u dan in voor de digitale nieuwsbrief. Zo mist u niets meer!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief