Gezonde geest | Gezond Leven IZA

Positieve gezondheid: hoe gezond zijn uw werknemers?

Een gezond mens is fysiek, mentaal én sociaal veerkrachtig. Dit betekent dat hij lekker in zijn vel zit. En dat hij na tegenslag goed terugveert. Deze kijk op gezondheid noemen we 'Positieve gezondheid'. Hoe gezond zijn uw werknemers? En hoe kunt u ervoor zorgen dat uw medewerkers gezonder en veerkrachtiger worden? 

Machteld Huber
Machteld Huber is van oorsprong huisarts. Tijdens haar eigen ervaring met ziekte ontdekte ze dat ze haar herstel actief en positief kon beïnvloeden. Machteld ontwikkelde een nieuw, dynamisch concept van gezondheid. Dat werkte ze uit tot het brede begrip ‘Positieve gezondheid.
Positieve gezondheid: wat is dat?
Focussen op functioneren, veerkracht en zelfregie van medewerkers in plaats van klachten en ziektes. Dat is positieve gezondheid. Met deze mindset kunt u als werkgever de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers flink vergroten.
Werkgevers moeten meer doen voor gezondheid ambtenaren
80 procent van de ambtenaren vindt dat werkgevers meer kunnen en moeten doen om de gezondheid van het personeel goed te houden en te verbeteren. Hoe? Dat leest u in onderstaand nieuwsbericht.
Ambtenaar zijn vaker ziek dan andere werknemers, maar wel minder lang
Ambtenaren blijken zich iets vaker ziek te melden dan niet-ambtenaren, maar ze zijn wel minder lang ziek. Dat blijkt uit onderzoek dat I&O Research uitvoerde in opdracht van Binnenlands Bestuur en IZA.