IZA Zorgadvies

IZA en Binnenlands Bestuur, samen voor gezonde medewerkers

Als zorgverzekeraar voor mensen die werkzaam zijn bij de gemeente, provincie, waterschappen of de brandweer zetten we ons actief in voor de gezondheid van uw medewerkers. Daarvoor bundelen we onze kennis en krachten met Binnenlands Bestuur. Samen delen we inzichten en inspiratie die u helpen om uw medewerkers gezond en inzetbaar te houden. Bijvoorbeeld tijdens debatten en inspiratiemiddagen.

Debatmiddag 'De Energieke Ambtenaar'

De maatschappij staat voor enorme uitdagingen. Of het nu gaat om de energietransitie, de verantwoordelijkheid voor ouderen en gehandicapten of de leefbaarheid en veiligheid ... De politiek kan het niet alleen af. Ook de burger moet meedoen om de grootscheepse veranderingen die de samenleving te wachten staan het hoofd te bieden. Maar het beleid dat daarvoor gevraagd wordt, het organiseren van de uitvoering, het aansturen van de processen die het mogelijk maken, daar is de ambtenaar voor nodig. De ambtenaar die zich vol energie op nieuwe taken kan storten.

Hierover gaat het debat 'De Energieke Ambtenaar' op 12 september 2019. Het debat wordt georganiseerd door IZA en Binnenlands Bestuur. Sprekers zijn: Eric de Kluis (hoofdredacteur Binnenlands Bestuur), Rick Borst (universitair docent Universiteit Utrecht), Peter Kruyen (Universitair docent), Stefanie André (assistent-professor), Fieke Horsten en Debby Boers.

Debatmiddag 12 september

12.00   Ontvangst met lunch

13.00   Welkomstwoord

13.30   De bevlogen ambtenaar

14.00   De zwangere ambtenaar

15.00   De vitale ambtenaar

15.20   De energieke ambtenaar

16.50   Gesproken column

17.00   Afsluiting en netwerkborrel

Mentale weerbaarheid in de gemeente
Hoe zorgen ambtenaren en bestuurders ervoor dat ze overeind blijven in de gemeentelijke organisatie. De inspiratie-middag Mentale weerbaarheid in de gemeente, georganiseerd door IZA en Binnenlands Bestuur, en onderzoek door I&O Research gaven antwoord.
Debat 'De gezonde ambtenaar' 
In het openbaar bestuur stijgt het verzuim. Hoe komt dat? Wat is eraan te doen? Hierover gingen de debatten van Binnenlands Bestuur en IZA met als thema ‘De Gezonde Ambtenaar’. Van ‘angstcultuur’ naar de vraag ‘Is geluk maakbaar?’ In de whitepaper leest u de belangrijkste learnings.
Ambtenaar mega-loyaal aan IZA Zorgverzekering
Eenmaal verzekerd bij IZA, zal een ambtenaar niet snel overstappen naar een andere verzekeraar. Dat komt maar deels aantrekkelijke aanbod. Dit leest u in een artikel in Binnenlands Bestuur over de collectieve zorgverzekering.
Ambtenaar zijn vaker ziek dan andere werknemers, maar wel minder lang
Ambtenaren blijken zich iets vaker ziek te melden dan niet-ambtenaren, maar ze zijn wel minder lang ziek. Dat blijkt uit onderzoek dat I&O Research uitvoerde in opdracht van Binnenlands Bestuur en IZA.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord