Inspiratie

Bewegende medewerkers. Dit levert het u op.

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar weet u ook welke voordelen bewegende medewerkers uw organisatie kunnen opleveren? Zowel op het gebied van gezondheid als op het financiële vlak? Bekijk ons webinar 'Bewegende medewerkers. Dit levert het u op.' terug. En andere tools waarmee u direct aan de slag kunt. 

En dan? Dan wordt er van u verwacht om het gesprek aan te gaan met uw medewerkers over dit of een ander vitaliteitsonderwerp. En dat kan best lastig zijn! Ook hierin helpen wij u graag met de spiekbrief 'Een-op-een-gesprekken doet u zo'. 

Bekijk hier het webinar en de tools.

Positivi-tijd op de werkvloer

We leven in een bijzondere periode. Ook op werkgebied. Als HR-professional liggen er dan ook genoeg uitdagen. Wij helpen u daar graag bij! Hoe kunt u bijvoorbeeld in deze periode positivi-tijd op de werkvloer behouden? En daarbij natuurlijk uzelf en uw medewerkers blijven inspireren.

In samenwerking met vitaloog Klaas Koster hebben wij een webinar opgezet over positivi-tijd op de werkvloer. 

Luisteren en delen!

Waar worden mijn werknemers gelukkig van? Hoe houd ik het verzuim zo laag mogelijk? En wat verwachten mijn werknemers op het gebied van gezond ondernemen? Belangrijke vragen voor u als werkgever.

Wij helpen u graag bij het realiseren van gezond werkgeverschap. Hoe? Door naar u te luisteren. En onze kennis en ervaring op het gebied van preventie, zorg en duurzame inzetbaarheid met u te delen. Wij inspireren u graag met thema's, zoals mentale veerkracht en blue zones. De basis hiervan is het concept van positieve gezondheid van de arts-onderzoeker Machteld Huber.

Mindful walking

Mindful walking is wandelen op een ontspannende én effectieve manier. Dat vergroot de mentale veerkracht van uw werknemers en zorgt ervoor dat ze beter kunnen functioneren en floreren. Hoe werkt het? En hoe kunnen uw medewerkers het doen?

Blue zone

Ooit gehoord van de blue zones? Dit zijn regio’s op aarde waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven. Positieve inspiratie voor uw medewerkers! Hoe maakt u van uw organisatie een blue zone? Wij vertellen u er graag meer over.

Mentale veerkracht

Een zo gezond mogelijke organisatie, dat wil natuurlijk ieder werkgever. De mentale veerkracht van uw medewerkers speelt hierin een belangrijke rol. Wat kenmerkt veerkrachtige medewerkers? En hoe vergroot u de veerkracht van uw medewerkers?

Lage rugklachten

Maar liefst 70 tot 80% van de Nederlandse bevolking krijgt ooit last van lage rugklachten. Dit is ook één van de voornaamste redenen voor verzuim onder werknemers. Wat zijn de feiten en fabels van lage rugklachten? En wat is ideale aanpak?