Gezond werken support

Ontdek hoe u verzuim kunt verminderen

Wij zijn er voor u en uw medewerkers als u zorg nodig hebt. Met ruime vergoedingen en zorgadvies op maat. Maar wij helpen ook om gezond en veerkrachtig te blijven. Daarom bieden wij Gezond werken support. Dit zijn interventies die helpen om uw medewerkers gezond en vitaal te houden. Of als er al symptomen zijn, zijn er interventies die erger kunnen voorkomen en zorgen dat uw medewerker niet langdurig uitvalt.

Hieronder hebben we een aantal interventies voor u weergegeven.


Korte psychologische zorg

Korte psychologische zorg

Zit uw medewerker er even doorheen? Of zijn er bijvoorbeeld angst- of stemmingsstoornissen? Korte psychologische zorg kan dan uitkomst bieden. De behandeling is vooral gericht op het gedrag van de medewerker in relatie tot de werkomgeving.

Korte psychologische zorg

 

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Soms kan kortdurende individuele hulp de oplossing zijn voor medewerkers die klachten hebben van psychosociale aard. Bedrijfsmaatschappelijk werk wordt ingezet wanneer de klachten tot uiting komen in het werk, maar de oorzaak niet met het werk te maken heeft.

Bedrijfsmaatschappelijk werk

 

Intake fysiek

Gezond lichaam

Uw medewerker heeft lichamelijke gezondheidsproblemen die veroorzaakt worden op het werk. Met de intake fysiek wordt onderzocht welke behandeling het meest geschikt is. Dit kan een werkplekonderzoek zijn, maar ook herstelbegeleiding of belastbaarheidstraining.

Intake fysiek

 

Herstelbegeleiding fysiek

Hertelbegeleiding fysiek

Zijn er acute of complexe fysieke klachten die een relatie met het werk hebben? De korte of lange herstelbegeleiding fysiek biedt dan mogelijk uitkomst. De begeleiding zorgt ervoor dat de klachten niet chronisch worden.

Herstelbegeleiding fysiek

 

Werkplek herstelinstructie

Samen met anderen

Deze interventie is geschikt voor werknemers die door hun houding en beweging tijdens het werk lichamelijke klachten ontwikkelen of deze klachten in stand houden. Een (arbeids)fysiotherapeut geeft instructies op de werkplek.

Werkplek herstelinstructie

 

Zorgbemiddeling

Zorgbemiddeling

Moet uw medewerker lang wachten op zorg? Dan biedt Zorgbemiddeling hulp. Is de wachttijd vier weken? Zorgbemiddeling zoekt in Nederland en buitenland en kan mogelijk de wachttijd met vijf dagen verkorten.


Zorgbemiddeling

 

Effecten IZA Bedrijfszorg

    • Na 85% van de interventies is géén sprake van verzuim.
    • 86% geeft aan dat IZA Bedrijfszorg heeft bijgedragen aan een sneller herstel
    • 93% is tevreden tot zeer tevreden over de snelheid van de inzet van de interventie
    • 91% is tevreden tot zeer tevreden over de interventie.

Interventie aanvragen?

Vraag eenvoudig een interventie aan via een van onderstaande formulieren. Vraag eenvoudig een interventie aan via een van onderstaande formulieren.

Aanvraagformulier Module 1

Aanvraagformulier Module 2

Aanvraagformulier Module 3

Aanvraagformulier Verzekerd

Meer interventies

We bieden meer interventies zoals belastbaarheidstraining, voeding en bewegen en mediation. In onderstaande documenten staan alle interventies die we aanbieden bij Bedrijfszorg Select, Verzekerd of Vrij.

DigiDocs Bedrijfszorg Select

Digidocs Bedrijfszorg Verzekerd

Menukaart Bedrijfszorg Vrij