Whitepapers

IZA is dé zorgverzekeraar voor iedereen die werkt bij gemeente, provincie of waterschap. En we doen meer dan verzekeren alleen.

Zo zijn we een professionele partner voor het realiseren van 'Gezond werkgeverschap': een gezonde organisatie én gezonde medewerkers. Met focus op thema's als preventie, zorg en duurzame inzetbaarheid. Onze kennis en ervaring delen wij via onze whitepapers.

Meest recente whitepapers

Mindful walking voor jouw organisatie

Mindful walking is een ideale vorm van ‘mindfulness based stress reduction’. Het is eenvoudig toepasbaar, laagdrempelig en geeft snel effect. Dit maakt mindful walking van groot belang voor jouw organisatie. In deze whitepaper geven we vanuit verschillende invalshoeken aandacht aan mindful walking voor jezelf en voor je organisatie.

Debatten ‘De Gezonde Ambtenaar’

In het openbaar bestuur stijgt het verzuim. Hoe komt dat? Wat is eraan te doen? Hierover gaan de debatten van Binnenlands Bestuur en IZA, met als thema ‘De Gezonde Ambtenaar’. Ze beginnen met ‘angstcultuur’ en eindigen met de vraag ‘Is geluk maakbaar?’ Een keur van sprekers belicht allerlei kanten. In de whitepaper de belangrijkste learnings.

Het kan! Gezonde voeding stimuleren bij medewerkers

Geen onderwerp is zo veelbesproken als voeding. Tegelijk is het misschien wel het meest lastige onderwerp voor een werkgever om in de eigen organisatie aan de orde te stellen. Maar gezonde voeding stimuleren bij medewerkers kan! Zij vertelden zelf hoe. U leest het in de whitepaper en ook hoe u hun intrinsieke motivatie kunt vergroten. Met 10 belangrijke inzichten uit de gedragspsychologie en 5 don’ts en 5 do’s.

Whitepaper Mentale veerkracht

Mentale veerkracht levert veel op! Bedrijven met bevlogen medewerkers, die heel veerkrachtig zijn, hebben 10% meer klantloyaliteit, 20% meer winst en 40% minder ziekteverzuim. Maar wat is het precies, wat betekent het in de werksituatie en hoe kun je het vergroten bij medewerkers? In deze whitepaper gaan we hierop in en delen we met u onze kennis van bewezen technieken uit een good practice.

Whitepaper Lage rugklachten

Lage rugklachten komen veel voor. 70 tot 80% van de Nederlandse bevolking krijgt hier ooit last van. Ook is het één van de voornaamste redenen voor verzuim onder werknemers. Samen met onder andere Fysio Holland heeft VGZ een good practice uitgewerkt voor een optimale behandeling van lage rugklachten. In de whitepaper leest u over fabels en feiten en adviseren wij u over de ideale aanpak!

Whitepaper Medewerkers en hun gezondheid

Wat vinden medewerkers van hun gezondheid in relatie tot hun werk? Hierover hebben wij onderzoeken en cocreatiesessies gedaan met medewerkers in de leeftijd van 30-45 jaar. De uitkomsten die we vonden, zijn bepaald onthullend! In de whitepaper leest u onder andere wat zij wel en niet met u delen en wat zij van u verwachten, met concrete tips die de medewerkers zelf gaven.

Overige whitepapers

Whitepaper Positieve gezondheid

Het wordt tijd dat werkgevers anders gaan kijken naar gezondheid. Hoe? Door te focussen op functioneren, veerkracht en zelfregie van medewerkers in plaats van klachten en ziektes. Hierdoor kunt u als werkgever de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers flink vergroten.

Whitepaper Fysieke problemen op het werk

Veel organisaties hebben te maken met uitval van medewerkers door fysiek belastend werk. Op jaarbasis kost dit werkgevers 800 miljoen euro aan loondoorbetaling van extra verzuimdagen. Alle reden dus om hier iets aan te doen.

Whitepaper Psychische problemen op het werk

Langdurig verzuim wordt vaak veroorzaakt door psychische problemen van medewerkers. Tegen welke ontwikkelingen lopen werkgevers in de praktijk aan? Hoe gaan ze om met psychisch verzuim? En hoe kan het beter?

Whitepaper Goede voornemens - Positieve psychologie werkt!

Wie bevlogen medewerkers wil, kan het best inspelen op de intrinsieke motivatie, zo laat de positieve psychologie ons zien. 'Goede voornemens' - bij menigeen momenteel hoog op de agenda - kunnen hiervoor als uitgangspunt dienen.

Whitepaper Vitaliteit - Wat zegt de wetenschap nu?

Vitale medewerkers zijn gezond, hebben energie en zijn gemotiveerd. En ze hebben ook nog plezier in hun werk. Het onderwerp ‘vitaliteit’ staat daarom hoog op de agenda van menig gemeente, provincie en waterschap.

Whitepaper Dialoog - Een goed gesprek’ als middel in de strijd!

Veel organisaties moeten meer doen met minder mensen. Hun medewerkers moeten bij uitstek optimaal en duurzaam presteren. Hoe? Dat is de uitdaging. Gelukkig biedt de wetenschap tal van handvaten. Eén ding is zeker. De ‘dialoog’ is een belangrijke sleutel tot succes.