Samen de goede aanpak vinden

voor meer rendement van uw HR-beleid

Veel organisaties moeten meer doen met minder mensen. Organisaties zijn leaner dan ooit. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers optimaal functioneren en duurzaam inzetbaar blijven? IZA biedt u hiervoor een nieuw analyse- en adviesinstrument: Dialoog. Dit helpt u de dialoog binnen uw organisatie aan te gaan en resulteert in grotere betrokkenheid, productiviteit en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

Dialoog bestaat uit drie stappen: analyse, advies en aanpak. Het kan als integraal programma ingezet worden, maar leent zich ook prima om per onderdeel gebruikt te worden, afhankelijk van waar uw organisatie behoefte aan heeft.

 

* Gebaseerd op het model Duurzame inzetbaarheid scorecard, Dona, 2012


Dialoog is een methodiek die is ontwikkeld door IZA. De methodiek is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten, waarin dialoog wordt gezien als dé sleutel tot succes. Ook heeft IZA al meer dan 10 jaar praktijkervaring met preventie en bedrijfszorginterventies. Onderdeel van Dialoog is een NEN/ISO gecertificeerde organisatiescan.

 

"Dialoog is de sleutel tot succes, om betrokkenheid, productiviteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten."
Lees hierover in de whitepaper ‘Meer rendement op de factor arbeid met dialoog, ‘Een goed gesprek’ als middel in de strijd!’

 

Download de whitepaper

Meer informatie over Dialoog? Neem dan contact met ons op.