Bent u bang om te vallen? Of gaat bewegen niet meer zo makkelijk? Dan kan een cursus valpreventie helpen. Hiermee leert u om vallen te voorkomen. Daarnaast krijgt u een balanstraining. En leert u vallen onder veilige omstandigheden.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

U krijgt hiervoor geen vergoeding vanuit de basisverzekering.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

U kunt vanuit uw aanvullende verzekering een vergoeding krijgen voor een van de volgende trainingen:

  • In Balans
  • Vallen Verleden Tijd
  • Zicht op Evenwicht
Verzekering Vergoeding
IZA Extra Zorg 1 Maximaal € 50 per jaar
IZA Extra Zorg 2 Maximaal € 50 per jaar
IZA Extra Zorg 3 Maximaal € 100 per jaar
IZA Extra Zorg 4 Maximaal € 150 per jaar

Een gecontracteerd fysiotherapeut, oefentherapeut Cesar/Mensendieck of ergotherapeut die beschikt over een certificaat valtraining of een fysiotherapeut, oefentherapeut Cesar/Mensendieck of ergotherapeut met een certificaat valtraining, verbonden aan een thuiszorginstelling.

Na afloop van de cursus stuurt u ons een bewijs van deelname en de nota samen met een declaratieformulier. De zorgaanbieder vermeldt op de nota dat hij beschikt over een certificaat valpreventie.

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. U kunt aan deze pagina geen rechten ontlenen. Dit kan alleen aan de verzekeringsvoorwaarden van de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen van IZA. Wij raden u aan om, als u zorg nodig hebt, vooraf de verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. Als een vergoeding per jaar is, is dat per kalenderjaar. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.  

Welk pakket heb ik ook alweer?

Dat ziet u onder 'Verzekering' in de IZA Zorg app.

Meer over de IZA Zorg app Of bekijk uw pakket in Mijn IZA