Hebt u last van een verzakte blaas en/of baarmoeder, dan kan een steunpessarium verlichting bieden. Het pessarium houdt bij een verzakking de blaas en/of baarmoeder op de normale plaats. U krijgt voor een steunpessarium een vergoeding vanuit een aantal aanvullende verzekeringen.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Voor een steunpessarium krijgt u geen vergoeding vanuit de basisverzekering.

 
Vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen

Met IZA Extra Zorg 3 en 4, en Classic Comfort krijgt u een vergoeding van de kosten van een pessarium, inclusief vergoeding van de kosten van het plaatsen. 

Verzekering Vergoeding
IZA Extra Zorg 1 Geen vergoeding
IZA Extra Zorg 2 Geen vergoeding
IZA Extra Zorg 3 Volledig
IZA Extra Zorg 4 Volledig
IZA Classic Comfort Volledig

 

Voorschrift

U hebt een voorschrift van uw huisarts of medisch specialist nodig.

Hebt u de aanvullende verzekering IZA Classic Comfort? Dan krijgt u alleen een vergoeding als u een recent voorschrift van uw huisarts of medisch specialist met de rekening meestuurt.

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. U kunt aan deze pagina geen rechten ontlenen. Dit kan alleen aan de verzekeringsvoorwaarden van de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen van IZA. Wij raden u aan om, als u zorg nodig hebt, vooraf de verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. Als een vergoeding per jaar is, is dat per kalenderjaar. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.  

Welk pakket heb ik ook alweer?

Dat ziet u onder 'Verzekering' in de IZA Zorg app.

Meer over de IZA Zorg app Of bekijk uw pakket in Mijn IZA