U krijgt voor een second opinion een vergoeding vanuit de basisverzekering. U betaalt hier wel eigen risico over. Een second opinion valt onder de vergoeding voor medisch specialistische zorg. Lees hier meer over de vergoedingen voor medisch specialistische zorg.

Als u de mening van een tweede medisch specialist wilt

Twijfelt u aan de diagnose of de behandeling van uw medisch specialist? Een second opinion kan uitkomst bieden. Dit betekent dat een tweede arts uw diagnose of behandeling opnieuw beoordeelt. Zo hebt u meer zekerheid.

Een second opinion mag altijd

U hebt als patiënt altijd recht op een second opinion. Die kan vóór de behandeling plaatsvinden, omdat u twijfels hebt over de voorgestelde behandeling. Maar ook tijdens de behandeling, omdat u niet tevreden bent met het resultaat.

Quote zorg en wachtlijstbemiddeling

Wilt u een second opinion?

Petra Kuijper 

Hoe een second opinion in zijn werk gaat

  • Bespreek met uw behandelend arts of huisarts dat u een second opinion wilt aanvragen. Uw (huis)arts moet u hiervoor een verwijzing geven.

  • U vraagt online advies aan of belt met de IZA Zorgadviseur: wij leggen uit hoe u een second opinion regelt en zoeken uit waar u het best terechtkunt. U kunt dit ook met uw huidige behandelaar bepalen.

  • U maakt met de verwijzing een afspraak voor een second opinion.

  • Met het advies van de tweede medisch specialist gaat u terug naar uw huidige behandelaar. Samen bespreekt u het advies. Uw huidige behandelaar bepaalt of hij het advies overneemt of niet. Komt u er samen niet uit? Neem dan contact op met onze zorgadviseurs.

 

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. U kunt aan deze pagina geen rechten ontlenen. Dit kan alleen aan de verzekeringsvoorwaarden van de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen van IZA. Wij raden u aan om, als u zorg nodig hebt, vooraf de verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. Als een vergoeding per jaar is, is dat per kalenderjaar. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.