U krijgt een volledige vergoeding voor repatriëring (terugkeer) vanuit uw aanvullende verzekering. Repatriëring is medisch noodzakelijk vervoer naar Nederland. Of het vervoer van uw stoffelijk overschot naar Nederland. De IZA Alarmcentrale moet de terugkeer verzorgen. De centrale is bereikbaar op 0031 40 297 55 60.

Dit valt onder repatriëring

  • de kosten van het vervoer (ambulance, vliegtuig, begrafenisondernemer)
  • de kosten van (medisch) noodzakelijke begeleiding
  • de noodzakelijke kosten voor communicatie
  • de kosten van het brengen en/of toezenden van noodzakelijke geneesmiddelen die in het buitenland niet verkrijgbaar zijn

De kosten van het vervoer van uw stoffelijk overschot worden alleen vergoed als u bij leven tijdelijk (zonder vaste woon- of verblijfplaats) in het buitenland verbleef. Een tijdelijk verblijf in het buitenland betekent dat u korter dan een jaar in het buitenland verblijft.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Hebt u alleen een basisverzekering? Dan vergoeden wij de kosten voor repatriëring niet. U krijgt vanuit uw basisverzekering wel een vergoeding voor zorg in het buitenland.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen

Vanuit de aanvullende verzekering krijgt u een volledige vergoeding voor repatriëring.

Aanvullende verzekering Vergoeding
IZA Extra Zorg 1 Volledig
IZA Extra Zorg 2 Volledig
IZA Extra Zorg 3 Volledig
IZA Extra Zorg 4 Volledig
IZA Classic Comfort Volledig

 

De repatriëring moet verzorgd worden door de IZA Alarmcentrale. U bereikt de IZA Alarmcentrale via +31 40 297 55 60 (altijd bereikbaar).

Niet-gecontracteerde zorgaanbieder

Wilt u naar zorgaanbieder die geen contract met ons heeft? Dan vergoeden wij de kosten niet.

Medische noodzaak

Bent u aanvullend verzekerd maar is er geen medische noodzaak voor uw terugkeer? Dan betaalt u de kosten voor repatriëring zelf. De IZA Alarmcentrale bepaalt in overleg met de behandelend arts in het buitenland de medische noodzaak van terugkeer.

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. U kunt aan deze pagina geen rechten ontlenen. Dit kan alleen aan de verzekeringsvoorwaarden van de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen van IZA. Wij raden u aan om, als u zorg nodig hebt, vooraf de verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. Als een vergoeding per jaar is, is dat per kalenderjaar. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.  

Welk pakket heb ik ook alweer?

Dat ziet u onder 'Verzekering' in de IZA Zorg app.

Meer over de IZA Zorg app Of bekijk uw pakket in Mijn IZA