Hebt u problemen bij het geven van borstvoeding en wilt u hiervoor advies van een lactatiekundige? Met uw aanvullende verzekering kunt u hiervoor een vergoeding krijgen.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Vanuit de basisverzekering krijgt u geen vergoeding voor borstvoedingadvies. 

 
Vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen

Hebt u een aanvullende IZA Extra Zorg verzekering? Dan hebt u recht op een vergoeding voor:

  • advies bij borstvoeding (lactatiekundig consult)  

 

Verzekering Vergoeding
IZA Extra Zorg 1 Maximaal € 200 per bevalling
IZA Extra Zorg 2 Maximaal € 200 per bevalling
IZA Extra Zorg 3 Maximaal € 200 per bevalling
IZA Extra Zorg 4 Maximaal € 200 per bevalling
IZA Classic Comfort Geen vergoeding

 

Verwijsbrief voor advies bij borstvoeding

Voor advies bij borstvoeding hebt u een verwijzing nodig van een verloskundige, kraamcentrum, consultatiebureau-arts of Jeugdgezondheidszorg- verpleegkundige. De verwijzing vindt plaats volgens het Verwijzingsprotocol naar de Lactatiekundige.

Voor advies bij borstvoeding kunt u naar een lactactiekundige die lid is van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL). Zo weet u zeker dat de borstvoedingsdeskundige de zorg mag verlenen.
Met Vergelijk en Kies vindt u aanbieders van zorg bij u in de buurt. Ook ziet u met welke zorgaanbieders wij een contract hebben.

Niet-aangesloten bij NVL

Maakt u gebruik van een lactactiekundige die niet is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL)? Dan krijgt u geen vergoeding voor het consult.

Geen verwijzing

Gaat u zonder verwijsbrief naar een lactatiekundige voor advies over borstvoeding? Dan krijgt u hiervoor geen vergoeding.

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. U kunt aan deze pagina geen rechten ontlenen. Dit kan alleen aan de verzekeringsvoorwaarden van de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen van IZA. Wij raden u aan om, als u zorg nodig hebt, vooraf de verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. Als een vergoeding per jaar is, is dat per kalenderjaar. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.  

Welk pakket heb ik ook alweer?

Dat ziet u onder 'Verzekering' in de IZA Zorg app.

Meer over de IZA Zorg app Of bekijk uw pakket in Mijn IZA