De VGZ app: alles voor je gezondheid en zorg

Al meer dan 2 miljoen verzekerden gebruiken de app

We zoeken altijd naar mogelijkheden om de zorg te verbeteren. Wat dacht je van sneller en beter geholpen worden met digitale zorg? Daarom vind je in de VGZ app makkelijk je weg naar passende zorg en gezondheid. Natuurlijk kun je ook nog steeds gemakkelijk je zorgzaken regelen. Zoals supersnel een rekening declareren. Ontdek het gemak zelf!

Download de app

Jouw persoonlijke assistent voor gezondheid en zorg: al binnen 1 minuut op je telefoon.

Pssst... nog niet verzekerd, maar wel alvast even rondkijken in de app? Dat kan! Download de app en kies voor de optie rondkijken. Je kunt de app dan al uitproberen zonder je aan te melden.

Lekker handig die VGZ app, want:

 • Declareren doe je binnen 1 minuut
 • Betalen kan gemakkelijk via iDEAL
 • Je hebt je digitale zorgpas altijd bij de hand

Zo vernieuwt VGZ de zorg voor jou

Want wist je dat we de eerste en enige zorgverzekeringsapp zijn waarin je een uitgebreid aanbod van services voor gezondheid en zorg vindt? En dat je via de app meteen de kortste wachttijd kunt zien voor ziekenhuiszorg? Zo kies je steeds makkelijker zelf wat op dat moment aan zorg het beste bij je situatie past. En zorgen we uiteindelijk samen dat we de druk op de zorg verlichten.

Dit kun je met de VGZ app

Beweeg de blokken hieronder van rechts naar links

Zien in welk ziekenhuis je het snelst aan de beurt bent


Supersnel declareren met een foto of pdf


Handige services die helpen met gezonder leven en zorg


Je vergoedingen en zorgverbruik bekijken

 

De app installeren in 4 stappen

Heb je je DigiD bij de hand? Mooi. Dan kunnen we beginnen:

 1. Download de app

  Je kunt kiezen uit de app voor Apple of Android
 2. Lees de voorwaarden

  Downloaden gelukt? Open dan de app en accepteer de gebruiksvoorwaarden. De gebruiksvoorwaarden kun je hieronder altijd nog eens rustig nalezen.
 3. Inloggen met DigiD

  De eerste keer log je in met je DigiD. Je krijgt daarna een melding om de app te openen.

 4. Maak een pincode aan

  De laatste stap alweer. Bedenk je eigen pincode van 5 tekens. Check? Dan kun je aan de slag.

  Klaar!

  Je opent de app vanaf nu met je eigen pincode. Klik gerust eens rond en ontdek het gemak van de VGZ app.

Onze app voor iedereen toegankelijk

De VGZ app heeft als eerste app in Nederland het ‘Waarmerk Drempelvrij’ op niveau AA gekregen. Dat betekent dat de VGZ app door iedereen is te gebruiken. Dus ook als je slechtziend bent, of bijvoorbeeld de telefoon minder goed kunt bedienen.

Logo Waarmerk Drempelvrij met 2 sterren

Veelgestelde vragen

 • Ga in de app naar ‘Declaratieoverzicht’ > ‘Status declaratie’. Hier zie je of je declaratie ingediend, in behandeling of verwerkt is. 
 • Dat is niet nodig. UnitedConsumers heeft namelijk een eigen app. Ook met die app kun je gemakkelijk en snel declareren, je eigen risico inzien en heb je je zorgpas (EHIC) altijd bij de hand. Lees er meer over of download de app via de website van UnitedConsumers.
 • Ga in de app naar ‘Declaratieoverzicht’ > ‘Verbruikte zorg’. Hier zie je per jaar alle zorgnota’s. Dit zijn de nota’s die je zelf hebt ingediend. En ook de nota's die door je zorgverlener zijn ingediend. Zo heb je altijd een compleet overzicht.
 • Jazeker! De app is handig voor al onze verzekerden. Als medeverzekerde kun je bijvoorbeeld je polis en eigen risico bekijken, declareren en zien hoeveel vergoedingen je nog hebt. Ook heb je met de app altijd je digitale zorgpas bij de hand. En wist je dat je gratis gebruik kunt maken van handige services zoals de VGZ Mindfulness Coach app, of de online medicijnservice? Download de app en ontdek de mogelijkheden.
 • Dat kan! Omdat je eerder bij ons verzekerd was kun je de app nog een tijdje gebruiken. Iets via de app regelen of gegevens inzien kan namelijk tot 3 jaar na het opzeggen van je verzekering bij ons. Weet wel: je ziet niet (meer) alle functies in deze app.
 • Onderzoek onder ruim 6000 respondenten laat zien dat VGZ de beste digitale service biedt vergeleken met andere zorgverzekeraars. De personen die werden ondervraagd moesten verschillende servicetaken uitvoeren via smartphone, desktop en app. Onze app scoorde daarbij het beste! Bron: Digital Service Benchmark Zorgverzekering 2023.
 • Ja, dat kan, kijk gerust alvast rond in de app. Weet wel: je kunt nog niet alle functies gebruiken. Is je verzekering ingegaan? Dan kun je alles in de app zien en gebruiken.
   
 • Dat is niet de bedoeling natuurlijk! We verwachten dat dit aan de browser ligt. Controleer daarom eerst welke browser op je Android toestel is geïnstalleerd. DigiD ondersteunt:

  • De vooraf op de Samsung toestellen geïnstalleerde Samsung browser
  • De mobiele browsers: Chrome, Edge en Firefox.

  Download in de Play store 1 van deze 3 browsers en installeer deze. Daarna kun je via je standaard app-instellingen, de browser Chrome, Edge of Firefox als standaard browser-app instellen. Dat werkt zo:

  • Heb je een Android 9? Ga dan naar Instellingen > Apps > Standaard apps > Browser > Chrome
  • Heb je een Andoid 10? Ga dan naar Instellingen > Apps en meldingen > Chrome > Geavanceerd en Browser-app.

  Als laatste check je via Instellingen/Apps/Chrome of de standaard browser-app niet op Ziggo safe online of KPN veilige modus staat. Is dat het geval? Pas dit dan aan naar Chrome, Edge of Firefox. Wij hopen dat je met deze stappen nu zonder problemen kunt registreren.

 • Dat kan liggen aan de instelling van de energie/batterijbesparing op je toestel. Onze app schakelt energie/batterijbesparing namelijk uit tijdens registratie bij DigiD. Controleer of de energie/batterijbesparing aan staat en zo ja, schakel deze uit. Hoe dat werkt ligt aan je toestel:

  • De energiebesparing stand van het toestel voor IOS 11 (en hoger) en Android 10 (en hoger) vind je terug bij ‘Instellingen’ > ‘Batterij’
  • Voor Android lager dan versie 10, vind je dit terug bij ‘Instellingen’, > ‘Apparaatonderhoud’ > ‘Batterij’.
 • Je krijgt deze melding omdat je besturingssysteem te oud is. Het systeem op je telefoon wordt dan niet meer ondersteund door Google of Apple. Je kunt dit oplossen met een nieuwere versie van het besturingssysteem op je toestel. Wel zo veilig!