De VGZ app: alles voor je gezondheid en zorg

Al meer dan 2 miljoen verzekerden gebruiken de app

Jou helpen met gezonder leven en zorg staat bij ons voorop. Daarom vind je in de VGZ app allerlei handige services rondom gezondheid en zorg. Denk aan een Gezond Leven omgeving, informatie over mentale gezondheid en een online medicijnservice. Natuurlijk kun je ook nog steeds gemakkelijk je zorgzaken regelen. Zoals supersnel een rekening declareren. Of een vergoeding opzoeken. Ontdek het gemak zelf!

Download de app

Jouw persoonlijke assistent voor gezondheid en zorg: al binnen 1 minuut op je telefoon.

Pssst... nog niet verzekerd, maar wel alvast even rondkijken in de app? Dat kan! Download de app en kies voor de optie rondkijken. Je kunt de app dan al uitproberen zonder je aan te melden.

5 voordelen van de VGZ app

 • Uitgebreid aanbod van services rondom gezondheid en zorg
 • Altijd een compleet overzicht van je verbruikte zorg
 • Binnen 1 minuut declareren
 • Meteen zien hoeveel vergoeding je nog hebt per zorgsoort
 • Gemakkelijk betalen met iDEAL

Altijd je digitale zorgpas bij de hand

We vergeten allemaal wel eens iets. Geen punt: met onze app heb je je digitale zorgpas altijd bij de hand. Hoe handig is dat?


 

Dit kun je met de VGZ app

Snel en gemakkelijk declareren

Supersnel declareren met een foto of pdf

Uitgebreid aanbod rondom gezondheid en zorg

Handige services die helpen met gezonder leven en zorg

Uw persoonlijke vergoedingen bijhouden en bekijken

Bekijken hoeveel vergoeding je nog over hebt

Bekijk het overzicht van uw verbruikte zorg

Altijd een compleet overzicht van je verbruikte zorg

De app installeren in 4 stappen

Heb je je DigiD bij de hand? Mooi. Dan kunnen we beginnen:

 1. Download de app

  Je kunt kiezen uit de app voor Apple of Android
 2. Lees de voorwaarden

  Downloaden gelukt? Open dan de app en accepteer de gebruiksvoorwaarden. De gebruiksvoorwaarden kun je hieronder altijd nog eens rustig nalezen.
 3. Inloggen met DigiD

  De eerste keer log je in met je DigiD. Je krijgt daarna een melding om de app te openen.

 4. Maak een pincode aan

  De laatste stap alweer. Bedenk je eigen pincode van 5 tekens. Check? Dan kun je aan de slag.

  Klaar!

  Je opent de app vanaf nu met je eigen pincode. Klik gerust eens rond en ontdek het gemak van de VGZ app.

Onze app voor iedereen toegankelijk

De VGZ app heeft als eerste app in Nederland het ‘Waarmerk Drempelvrij’ op niveau AA gekregen. Dat betekent dat de VGZ app door iedereen is te gebruiken. Dus ook als je slechtziend bent, of bijvoorbeeld de telefoon minder goed kunt bedienen.

Logo Waarmerk Drempelvrij met 2 sterren

Veelgestelde vragen

 • Ga in de app naar ‘Declaratieoverzicht’ > ‘Status declaratie’. Hier zie je of je declaratie ingediend, in behandeling of verwerkt is. 
 • Dat is niet nodig. UnitedConsumers heeft namelijk een eigen app. Ook met die app kun je gemakkelijk en snel declareren, je eigen risico inzien en heb je je zorgpas (EHIC) altijd bij de hand. Lees er meer over of download de app via de website van UnitedConsumers.
 • Ga in de app naar ‘Declaratieoverzicht’ > ‘Verbruikte zorg’. Hier zie je per jaar alle zorgnota’s. Dit zijn de nota’s die je zelf hebt ingediend. En ook de nota's die door je zorgverlener zijn ingediend. Zo heb je altijd een compleet overzicht.
 • Jazeker! De app is handig voor al onze verzekerden. Als medeverzekerde kun je bijvoorbeeld je polis en eigen risico bekijken, declareren en zien hoeveel vergoedingen je nog hebt. Ook heb je met de app altijd je digitale zorgpas bij de hand. En wist je dat je gratis gebruik kunt maken van handige services zoals de VGZ Mindfulness Coach app, of de online medicijnservice? Download de app en ontdek de mogelijkheden.
 • Nee, inloggen in de app is dan niet meer mogelijk. Je kunt nog wel 3 jaar inloggen in Mijn VGZ. Altijd handig als je achteraf iets wilt opzoeken en nakijken.
 • Uit onderzoek onder bijna 5000 gebruikers blijkt dat de VGZ app vergeleken met andere zorgverzekeraars het beste scoort. Gebruikers beoordeelden hiervoor de belangrijkste services in de app. Bron: WUA Service Scan Zorg 2022.
 • Ja, dat kan, kijk gerust alvast rond in de app. Weet wel: je kunt nog niet alle functies gebruiken. Is je verzekering ingegaan? Dan kun je alles in de app zien en gebruiken.
   
 • Dat is niet de bedoeling natuurlijk! We verwachten dat dit aan de browser ligt. Controleer daarom eerst welke browser op je Android toestel is geïnstalleerd. DigiD ondersteunt:

  • De vooraf op de Samsung toestellen geïnstalleerde Samsung browser
  • De mobiele browsers: Chrome, Edge en Firefox.

  Download in de Play store 1 van deze 3 browsers en installeer deze. Daarna kun je via je standaard app-instellingen, de browser Chrome, Edge of Firefox als standaard browser-app instellen. Dat werkt zo:

  • Heb je een Android 9? Ga dan naar Instellingen > Apps > Standaard apps > Browser > Chrome
  • Heb je een Andoid 10? Ga dan naar Instellingen > Apps en meldingen > Chrome > Geavanceerd en Browser-app.

  Als laatste check je via Instellingen/Apps/Chrome of de standaard browser-app niet op Ziggo safe online of KPN veilige modus staat. Is dat het geval? Pas dit dan aan naar Chrome, Edge of Firefox. Wij hopen dat je met deze stappen nu zonder problemen kunt registreren.

 • Dat kan liggen aan de instelling van de energie/batterijbesparing op je toestel. Onze app schakelt energie/batterijbesparing namelijk uit tijdens registratie bij DigiD. Controleer of de energie/batterijbesparing aan staat en zo ja, schakel deze uit. Hoe dat werkt ligt aan je toestel:

  • De energiebesparing stand van het toestel voor IOS 11 (en hoger) en Android 10 (en hoger) vind je terug bij ‘Instellingen’ > ‘Batterij’
  • Voor Android lager dan versie 10, vind je dit terug bij ‘Instellingen’, > ‘Apparaatonderhoud’ > ‘Batterij’.
 • Je krijgt deze melding omdat je besturingssysteem te oud is. Het systeem op je telefoon wordt dan niet meer ondersteund door Google of Apple. Je kunt dit oplossen met een nieuwere versie van het besturingssysteem op je toestel. Wel zo veilig!