Premie betalen

Betalingsmogelijkheden bij IZA

Hieronder vindt u alle betalingsmogelijkheden voor het betalen van uw premie en zorgkosten op een rij. Uw betaalwijze past u eenvoudig zelf aan in Mijn IZA.

Betalen via uw salaris

Uw werkgever houdt uw premie in op uw salaris. Overige kosten, zoals uw eigen risico en eigen bijdrage, betaalt u via een van de betaalwijzen hieronder.

Betalen via automatische incasso

Betaalt u uw premie niet via uw salaris? Dan kunt u ervoor kiezen om u premie automatisch af te laten schrijven. Wel zo makkelijk! Let op: u betaalt de premie altijd vooraf.

Ook de overige kosten kunt u betalen via automatische incasso. Dit geldt voor:

  • Eigen risico
  • Eigen bijdragen
  • Onterecht uitbetaalde vergoedingen
  • Termijn(en) betalingsregeling

Verwacht u in 2020 uw hele verplichte eigen risico te gebruiken? Dan kunt u uw verplichte eigen risico in termijnen betalen.

Voordelen betalen via automatische incasso

  • U heeft geen omkijken naar uw betalingen
  • U betaalt geen acceptgirokosten

Goed om te weten: u kunt binnen 8 weken na de afschrijving de incasso door uw bank ongedaan laten maken.

Zorgkosten boven de € 220

Voor het eigen risico, eigen bijdragen en onterecht uitbetaalde vergoedingen incasseren wij maximaal € 220 automatisch per keer. Is het bedrag hoger dan € 220? Dan ontvangt u van ons een acceptgiro. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Let op: ontvangt u uw post alleen digitaal? Dan krijgt u van ons een betaalmail met iDEAL-link. Daarnaast vindt u de te betalen factuur ook terug in Mijn IZA of u kunt betalen via de IZA Zorg app.

Betalen via iDEAL direct vanuit de mail

Wilt u liever niet betalen via automatische incasso? Dan kunt u kiezen voor een digitale nota. U ontvangt een betaalmail van ons voor uw premie en overige kosten. U kunt direct vanuit de mail uw nota betalen via iDEAL. Of u kunt inloggen in Mijn IZA om te betalen of de IZA Zorg app gebruiken. 

Betalen per acceptgiro

Natuurlijk kunt u uw premie en overige kosten ook via acceptgiro betalen. Dit kost u wel € 1,50 per acceptgiro.

IBAN van IZA

Het IBAN van IZA is NL75 INGB 0000 7049 27.

Moeite met betalen?

Lukt het u niet om uw zorgpremie en rekeningen van IZA op tijd te betalen? Bel dan in ieder geval met onze klantenservice. Een betalingsachterstand kan vervelende gevolgen hebben en u ook extra geld kosten. Wij bespreken daarom graag de mogelijkheden, bijvoorbeeld van een betalingsregeling.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord